Бил ли е Бойко Борисов по спешност във ВМА?

Ето какво каза премиерът по темата
0

Ето какво каза премиерът по темата

Министър-председателят на Република България – Бойко Борисов разкри дали е бил по спешност във Военно-медицинска академия.

Бойко Борисов категорично отрече медийните публикации, че е бил във ВМА заради повишено кръвно налягане.

Бойко Борисов
Ето какво каза премиерът по темата

Припомняме, че подобна информация се завъртя вчера. В нея се твърдеше, че министър-председателят е забелязан във ВМА в неделната вечер. Като причина за присъствието му в болницата бе обявено високото му кръвно.

Вчера Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В рамките на срещата в Министерския съвет на премиера Борисов беше докладвана актуалната ситуация с разпространението на COVID-19. Предстои да бъде увеличен капацитетът на болниците с интензивни легла, така че да бъдат в готовност при необходимост.

По-рано днес премиерът заяви на правителственото заседание, че вчера СЗО отново са ни уплашили с твърдението, че най-лошото тепърва предстои в условията, когато държавите разхлабват мерките.

„Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина. Помните какъв шум беше за декларациите по КПП-тата, а сега чинно си ги попълват за Гърция, плащат си магистралите“, отчете премиерът. И допълни: „Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, да бъдат информирани“.

Информация кои гранични пунктове с Гърция работят изнесе в началото на заседанието на правителството вътрешният министър Младен Маринов. От 1 юли Гърция обяви, че ще пуска туристи от България само през Кулата-Промахон при попълнена поне 48 часа предварително електронна декларация.

Засега Кулата работи и в двете посоки, а „Илинден“ е затворен в посока Гърция и през него само влизат хора в България.
„Златоград“ е затворен и в двете посоки, а „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“ работят и в двете посоки.
Очаква се по обяд Гърция да затвори „Маказа“, заяви Маринов, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.