Учени с ново откритие: Създадохме видеоигра, която лекува децата (Всичко за нея)

Гласувайте за статията

Учени твърдят, че са създали видеоигра, която лекува хиперактивност

Хиперактивността при децата вече няма да се лекува със спорт, упражнения и логически занимания за концентрация, а с видеоигри. Това обявиха учени, които участваха в разработването на ново приложение, за което твърдят, че „лекува“ детска хиперактивност.

Видеоиграта, която е наречена „EndeavorRX“ официално е одобрена от американската агенция по храните и лекарствата. След 7 години проучвания и тестове върху над 600 деца, тя официално беше призната за лечебен медикамент.

И това не е никакъв майтап, пише businesswire.com.

Специалистите твърдят, че са направили мащабно проучване, а резултатите от него показват, че една трета от децата преодолели синдрома за дефицит на вниманието, след като играели на видеоиграта по 25 минути дневно, 5 дни в седмицата. Терапията се прилагала средно по 1 месец, но резултатите били изумителни.

Създателите на играта твърдят, че единствените странични ефекти са напрежение и главоболие, но това е много по-безболезнено, спрямо страничните ефекти на традиционните лекарства.

Допреди 5 години се говореше много за тази видеоигра. Твърдеше се още, че тя може да доведе до революция в лечението на нарушен дефицит на вниманието при децата. Освен това се смяташе, че може да лекува още хиперактивност и Алцхаймер, а през 2017 година учените директно заявиха, че видеоигрите ще бъдат терапията на бъдещето.

Всъщност идеята, че игрите могат да имат терапевтичен ефект не е нова. Видеоигрите обаче са опасни за здравето, тъй като злоупотребата с тях може да доведе до влошено зрение, нервност, хиперактивност, както и главоболие, напрежение и други странични ефекти.

Учени лекуват хиперактивност с видеоигри сн. Инстаграм

Учени лекуват хиперактивност с видеоигри сн. www.ybierling.com

При все това те намират доста широка употреба, особено в САЩ, където се смятат за доста успешна иновация. Един пример за използването им за медицински цели е този, при който хора, които са претърпели тежки изгаряния, облекчават болката, като използват виртуална реалност или играят игри с очила за виртуална реалност.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар