Иво Аръков уреден с връзки за ролята си в турския сериал!

Ако някой мисли, че Иво Аръков е влязъл само заради чара и професионализма си в новия касов турски сериал със суперзвездата Къванч Татлъту, най-добре е да помисли отново. [caption id="attachment_633461" align="aligncenter" width="300"]Иво Аръков Иво Аръков уреден от Би Ти Ви[/caption]

Не, това не са причините родният актьор да получи роля в суперпродукцията „Ирония на съдбата”, която тръгва тези дни по Би Ти Ви. Той е бил уреден там, благодарение на връзките си в телевизията.

Макар че никога не започва разказите си за снимките в Турция с историята как Би Ти Ви му ги е уредила, Иво Аръков не го и отрича. Ако стане въпрос за това, той признава, че дължи работата си с Къванч Татлъту именно на телевизията, с която от години има трудово-правни отношения. Оттам са предложили на продуцентите на сериала да дадат малка роля на водещия на „Мармалад”. Най-вероятно става въпрос за нещо като „бонус”, който е отпуснат на Би Ти Ви заради факта, че е една от първите телевизии извън Турция, които купуват „Ирония на съдбата”. Родната медия е сключила договора още преди продукцията да е била завършена. Тя е използвала случая да вкара в нея едно от лицата си с цел реклама. Предварителните очаквания са били, че рейтингът на сериала с Къванч Татлъту ще бъде изключително висок.

Присъствието на водещия на „Мармалад” в него, макар и епизодично, пък ще е огромен плюс в активите на Би Ти Ви. Това накратко е механизмът, чрез който Иво Аръков е попаднал на снимачната площадка в Турция – родината на едни от най-мащабните тв продукции в цяла Европа.

Редно е обаче да се отбележи, че заслугите на Би Ти Ви са били само колкото да вкарат младия актьор в сериала. Когато се запознали с нашето момче, продуцентите толкова го харесали, че поръчали да му напишат по-голяма роля в сравнение с първоначално замислената. Плановете били героят на Иво да е българин, който се появява само в един-два епизода. Но впоследствие героят му станал руски мафиот, заклет враг на героя на Къванч Татлъту. Вместо един ден снимки, за колкото заминал за Турция, Аръков работил там цели три седмици. Това до момента е най-големият му успех зад граница. Още преди години той си намери агент в Англия и започна да ходи по кастинги там, но до момента е получавал толкова малки роли, че дори отказва да ги споменава публично.

За сметка на това турските продукции явно са отворени за него. Нашият актьор до момента е участвал в три родни хитови сериала – „Фамилията”, „Скъпи наследници” и „Съни Бийч”. Но е впечатлен от размаха и мащабите, с които работят комшиите.

Той намеква, че ролята в „Ирония на съдбата” е първото, но няма да последното му участие в турски сериал. Направил е много добро впечатление зад граница и очаква още предложения за работа там, пише вестник Уикенд.