Майка, дъщеря и баба открити с Ковид-19 в Русенско!

Гласувайте за статията

Три нови жени с Ковид-19 в Русенско!

25 са вече случаите на заразени с Ковид-19 в Русенско. Днес са регистрирани още три случая. Това са майка и дъщеря на 34 и 12 години, както и възрастна жена на 81 години. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Майката и дъщерята наскоро са се прибрали наскоро от Украйна, като преминали през ГКПП „Дунав мост“ при Русе.

Детето е имало висока температура от 38,2 градуса, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица. При майката оплакванията са почти същите, но при нея не се наблюдава повишена температура. Контактен на двете е съпругът на 34-годишната жена.

Двете са откарани с линейка до инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. В момента са в общо отпаднало състояние, но без данни за пневмония.

81-годишната жена пък е приета в Белодробната болница в Русе, след като е почувствала силна отпадналост, страдала също от кашлица и повишена температура.

На 17 юни тя е била приета за лечение в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център в Русе, като веднага след появата на коронавирусната симптоматика, й е направена рентгенова снимка на бял дроб.

Има данни за пневмония и жената е насочена към Белодробната болница. Тя е в средно тежко състояние, но няма необходимост от интубиране, съобщиха от клиниката.

Източник: dnes.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар