От Путин до Буш: Децата на световните лидери, които завинаги останаха в сянка

Гласувайте за статията

От Владимир Путин до Джордж Буш — защо децата на световните лидери са обгърнати от мистерия?

Те са наследници на едни от най-влиятелните политически личности в света, а водят живот в почти пълна изолация. От дъщерите на Владимир Путин, до семейството на Ким Чен Ун и Джордж Буш, децата на президентите на световните сили са в почти пълна анонимност. Понякога те сами избират да останат в сянка, а друг път са поставени в изолация от съображения за сигурност.  И въпреки това предизвикват огромен интерес от страна на обществото, именно заради тяхното отсъствие от публичния живот на родителите им.

Маша Воронцова и Катерина Тихонова — загадъчните дъщери на Владимир Путин

Снимки на президентските наследнички в мрежата почти няма. Информация за личния им живот — също. Само откъслечни истории, които се разказват от бивши приближени до държавния лидер на Русия. Докато Путин е под прожекторите, семейството му остава в сянка. Дори съпругата му Людмила се появяваше на обществени събития относително рядко.  Дъщерите им обаче минават в почти пълна нелегалност. Променени са имената им, самоличностите им, години наред живеят извън Русия и темата за тяхното съществуване е табу. В последните години обаче често се появят различни новини свързани с тях, които от Кремъл упорито отказват да коментират.

Предполага се, че Мария Воронцова /както уж се подвизава инкогнито дъщерята на президента/е завършила биохимия в Южна Корея и в момента е доктор на медицинските науки в Русия. Също така се твърди, че е омъжена за предприемача Йорритом Фаасен, който от 2007 година е в  управителния съвет на „Газпром“.  Нейният живот беше по-голяма загадка и от този на по-малката й сестра. Единственото, което неофициално е потвърдено, е, че има едно дете и живее в Русия.

Дъщерите на Владимир Путин и до днес живеят далеч от Кремъл сн. You Tube/NY Times

Дъщерите на Владимир Путин и до днес живеят далеч от Кремъл сн. You Tube/NY Times

За по-малката дъщеря на Путин – Катерина Тихонова се твърди, че е вицепрезидент на Международната конфедерация по рокендрол WRRC, а през 2019 година стана и член на съвета по развитие на физкултурата и масовия спорт към руското правителство. За първи път разгорещени дискусии около самоличността й възникнаха, след като тя бе заснета да участва на състезание по рокендрол преди няколко години. Снимки на доста по-младата Катерина бяха публикувани преди дни  от Сергей Пучагов, бивш приближен до Путин. Той публикува снимките в американския „Ню Йорк таймс“, където разкри повече подробности около живота на момичетата. И двете са имали почти нормален живот, но най-често са общували със свои връстници, които са деца на приближени на баща им. Именно тези снимки дадоха възможност на обществото да припознае дъщерите на президента в лицето на две доста влиятелни дами в Русия.

Освен Мария Воронцова и Екатерина Тихонова, в последните години упорито се спекулира, че Владимир Путин има още две деца – момчета, от гимнастичката Алина Кабаева. И до днес потвърждение за сключен таен брак между тях няма, нито пък Путин е признал официално да има други деца. Единственият му коментар относно личния му живот е отпреди две години, по повод годишното предаване „Пряка линия“. „Да, аз съм щастлив в личен план. Обичан съм и обичам. Дъщерите ми живеят в Русия и предпочитат да водят живот далеч от политиката“, заяви тогава президентът. Дали това беше признание за връзката му с Алина Кабаева и до днес остава загадка.

Семейството на Бриджит Макрон не търси публичност особено след втория й брак сн. You Tube

Семейството на Бриджит Макрон не търси публичност особено след втория й брак сн. You Tube

Наследниците Озиер

Трите деца на Бриджит Макрон са се появявали с нея на публични места по-рядко дори и от наследничките на Владимир Путин в първите му години в Кремъл. Бриджит има три деца – Тифани, Лоранс и Себастиан, родени от брака й с първия й съпруг.

Заради сложната ситуация относно втория й брак и скандалът, който го съпътства, Бриджит и съпруга й рядко се появяват в компанията на децата й.  Семейство Макрон нямат общи деца, а наследниците на Бриджит са по-възрастни дори от съпруга й. Въпреки това всички те поддържат добри отношения с първото семейство, но странят от всякаква публичност. За Тифани се знае, че е адвокат, Лоранс е кардиолог, а единственият син на Бриджит – Себастиан е инженер по професия и предпочита да страни от медиите по всеки възможен начин.

Дъщерята Си Дзипин е пълна загадка сн. You Tube

Дъщерята Си Дзипин е пълна загадка сн. You Tube

Си Минзе

Единствената дъщеря на Си Дзинпин и Пън Люелин е вероятно най-пазеното дете на световен лидер. Животът й е обгърнат в пълна анонимност, името й табу за пресата в Китай, а присъствието й в обществения живот на родителите й се свежда до една – единствена много малка изява. За Си Минзе се знае единствено, че е  учила в Харвард и в момента е на 27 години. След завършването си работи в Пекин и е била през 2008 година  в Сечуан като доброволец след земетресението. През 2013 година придружава родителите си на визита в Шанси по случай китайската Нова година и поздравява местната общност. След това следите й се губят и всякакви въпроси относно живота й или нейното развитие остават без отговор.

Никой още не е виждал децата на Ким Чен Ун в обществото сн. You Tube

Никой още не е виждал децата на Ким Чен Ун в обществото сн. You Tube

Ким Ю-ае и Ким Чен Ун

Наследниците на Ким Чен Ун са енигма. Лидерът на Северна Корея пази в пълна тайна дори съществуването на най-близките си хора. И дори съпругата си показва пред обществото в много редки случаи. За половината му роднини се твърди, че са убити по негово нареждане, но изненадващо периодично някой от тях „възкръсва“, за да обори тази теория. Ситуацията с децата му обаче е още по-голямо табу. Единствената информация за съществуването на потенциални негови наследници е оповестена от близкия приятел на Ким – баскетболната звезда Денис Родман.

Той обяснява, че в личния си живот Ким следва практиката на своите предшественици. Неговото собствено съществуване се пази в най-строга тайна, докато през 2001 година не е представен пред обществото. Преди това той живее и учи дълги години в Швейцария, а след това се връща в Пхенян. Ким се жени за певицата Ри Сол Джу през 2009 година и според непотвърдени данни, двамата имат син, чието име обаче не е известно. Датата на раждане също е мистерия. През 2017-та година, по време на посещение в Пхенян, Денис Родман съобщава, че Ким се е сдобил и с дъщеричка, която се казва Ким Ю-ае.  Какво се е случило с момиченцето след това и има ли лидерът на Северна Корея други деца, не става ясно.

Лични трагедии пратиха в анонимност и дъщерите на Елцин сн. kp.ru

Лични трагедии пратиха в анонимност и дъщерите на Елцин сн. kp.ru

Елена Окулова и Татяна Юмашева

Двете дъщери на Борис Елцин почти споделят съдбата на дъщерите на Владимир Путин. С тази разлика, че едната дълго време живее под прожекторите, а другата от самото начало избира да остане в анонимност заради травми от личния си живот.

Татяна Юмашева, която е по-малката дъщеря на Елцин, се опитва да върви по стъпките на баща си в политиката и дори става негов съветник. Личният й живот обаче е белязан от доста драми и често е повод за клюки. Три брака, вторият, от които с милиардера Леонид Дяченко, дете, което има синдром на Даун и тайна дъщеря, която се ражда в Лондон и прекарва почти целия си живот в Австралия – това е животът на Татяна Юмашева. След като през 1990 до 2000 година тя играе активна роля в политическия живот в Русия, неочаквано се омъжва за журналиста Валентин Юмашев, забременява и бяга в Лондон, където ражда дъщеря им Мария.  Семейството заминава за Австралия, а там следите им се губят от 2009 година насам.

По-голямата дъщеря на Елцин – Елена Окулова пък избира живот в анонимност. Но въпреки това някои факти от личния й живот стават обществено достояние. Първият  й брак със съученика й Сергей Фефилов завършва с изключително тежък развод и е белязан от месеци на семейно насилие. След две години мълчание, тя се развежда с първия си съпруг и скоро след това се омъжва за Валери Окулов – бивш транспортен министър и собственик на авиокомпания в момента. Двойката има две деца, като Окулов осиновява и дъщеря й от първия й брак. Към днешна дата семейството живее в огромна ферма край магистралата Рубъл — Успенски.

За разлика от сестра си, тя остава в Русия, но стои далеч от прожекторите. „Никога не съм търсила публичност. Имах семейство, деца, приятели и това ми беше достатъчно. Това беше моето щастие. И все още е“, казва Елена в едно от малкото интервюта, които се съгласява да даде за руски медии.

Семейството на Ердоган е свързано с много мрачни тайни сн. Интернет

Семейството на Ердоган е свързано с много мрачни тайни сн. Интернет/You Tube

Мистериозното семейство Ердоган

Връзки с бунтовници, търговия с петрол, сделки с корабоплаване и дори убийство – всичко това е неразривно свързано с легендата около първото семейство на Турция. Президентът на страната често се представя като човек от народа и редовно напомня, че е започнал своя път като уличен търговец на гевреци – нещо, с което се гордее. Съпругата му също  се смята за обикновен човек, въпреки че я наричат „султанката от Белия дворец“ заради разточителния й начин на живот и скъпите й вкусове.  Но въпреки че двамата отдавна са свикнали да са под прожекторите, положението с децата им е много по-различно. И те биват държани много далеч от прожекторите.

Знае се единствено, че Ердоган има четири деца – двама сина и две дъщери, като за синовете му се знае, че управляват корабни компании, а дъщерите му са омъжени за негови приближени. Наследниците на фамилията преди няколко години бяха обвинени в злоупотреби с влияние заради общественото положение на баща им, но случаят бързо заглъхна. Друг един скандал не утихна толкова бързо, но през 1998 година в турския вестник „Хюриет“ се появява информация, че Ахмет Ердоган е блъснал на пешеходна пътека известната певица  Севим Танюрек.

Случаят предизвиква силен отзвук в обществото, а синът на Ердоган заминава за Англия за известно време, но без да бъде арестуван. Семейството на починалата Севим завежда обаче дело и първоначално присъдата е 20 месеца затвор за сина на Ердоган. Момичето по това време лежи в болницата в кома, а президентът, който по това време е кмет на Истанбул, полага огромни усилия, за да убеди роднините й да се откажат от делото. Съдът обаче се произнася в полза на семейството, а след като певицата умира, присъдата  е увеличена на пет години затвор. Неочаквано обаче съпругът на Севим се отказва от жалбата си и оттегля молбата си. Така случаят е прекратен, а съдбата на президентския син в следващите години е неизвестна.

Случаят обаче става причина, Ердоган да държи още по-далеч от медиите дъщерите си. И без това възпитани в строго консервативно семейство, двете почти не могат да бъдат видени в обществото. Информацията за тях също е много оскъдна. Официално се знае само, че  по-голямата му дъщеря Есра е завършила „Бъркли“ и е в борда на директорите на организацията „Зелен полумесец“, която помага на деца в увреждания. Самата тя е магистър по специална педагогика и преподава на деца с увреждания.

Най-малката дъщеря на Ердоган – Сюйме също не присъства в обществото. Въпреки това обаче се смята, че работи като съветник на президента по финансови въпроси, тъй като е магистър по икономика от университета в Индиана и съдружник в компания за хранителни стоки заедно с брат си Билял. Името й активно присъстваше в медиите през 2016-та година, когато бе и сватбата й с бизнесмена Селчук Байрактар. Събитието предизвика огромен интерес не само заради пищното тържество, но и заради гостите, които присъстваха. След сватбата обаче тя отново се дистанцира от всякакви публични изяви и засега се знае само, че има дъщеря.

Наследничките Буш са сред щастливките, които останаха далеч от светлините на Белия дом сн. Уикипедия

Наследничките Буш са сред щастливките, които останаха далеч от светлините на Белия дом сн. Уикипедия

Барбара и Джена Буш

За разлика от повечето деца на американски президенти, Барбара и Джена Буш имаха щастието да пораснат далеч от Белия дом и да не живеят в него, дори и след като баща им стана президент.  Животът им по време на президентския мандат на Буш беше доста спокоен, най-вече защото близначките почти не прекарваха време във Вашингтон. По това време  Джена следва в Тексаския университет, а след това посещава и курсове в Ню Йорк, а Барбара заминава да учи за Йейл.

Единственият скандал свързан с близначките е за притежание на алкохол. И двете са арестувани в рамките на един месец през 2001 година за покупка на алкохол и опит за използване на фалшива лична карта. След тази случка, потъват в анонимност не само, за да не злепоставят баща си, но и защото ненавиждат Белия дом. Джена дори си спомня „Казах му: Просто не се кандидатирай. Това ще промени живота ни завинаги“. Буш обаче не се вслушва в молбите им. Интересно е, че въпреки че избират да са в сянка и да не се показват пред медиите, докато баща им е президент, днес двете доста активно капитализират  принадлежността си към семейство Буш. Барбара е общественик и активист по въпросите на здравеопазването, а Джена – тв водещ на токшоу, журналист и писател.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар