Дори не сте предполагали за горещата връзка между Ники Дойнов и Желю Желев

Гласувайте за статията

Майка му до неотдавна се притеснявала да не остане стар ерген

По всяка вероятност дори и през ум не ви е минавало за изключително близките отношения на новинаря от Нова тв – Ники Дойнов и експрезидентът Желю Желев, който вече не е между живите.

Оказва се, че Ники Дойнов приемал за свой втори баща първия демократично избран президент у нас – Желю Желев.

Ники Дойнов

Майка му до неотдавна се притеснявала да не остане стар ерген

Семейството на Ники Дойнов и това на Желев били съседи. Станка – дъщерята на покойния държавен глава, била най-добрата приятелка на журналиста. Тя е само с 2 години по-голяма от него, а интересите им като деца били общи. Поради тази причина споделяли времето за игри заедно.

Редували се да си ходят на гости ту у едните, ту у другите. В дома на Ники било като хан. „Какви игри на криеница падаха, като дойдеха на гости вкъщи, избърсвахме и най-малката прашинка под леглата! Родителите му бяха толкова красиви, все мислех, че баща му Стефан Дойнов играе във френски филми като Ален Делон. Ники беше толкова обсебен от самолетите и летенето, че ни мъкнеше да ядем сладолед на летището и с часове да гледаме как излитат и кацат. Болен беше направо, качвахме се на рейса и хайде на летището…“, разказва Станка Желева.

Желю Желев му бил като втори баща

Познати на Дойнов разказват, че Желю Желев постепенно поел ангажимента да дава бащински съвети на бъдещия журналист, след като родният му баща получил инфаркт. Тъй като Ники бил чест гост в дома му, Желев с годините започнал все повече да се заговаря с него. Двамата обсъждали различни проблеми и по този начин се превърнал в една от най-важните фигури в живота му. Самият Ники Дойнов не отрича, че Желев е изиграл огромна роля за него в периода на израстването му. Той и до днес пази топли спомени от познанството си с него. Сега, когато той самият е вече баща, често отивал на гроба на Желев, за да потърси духовна подкрепа.

Ники Дойнов не пропускал годишнини, нито Задушници, на които да отиде да го почете с цвете и свещичка.
Със Станка, която приемал като сестра, все още са много близки. Ники има и биологичен брат – Дойчин, който обаче не е в публичното пространство.
Той първи напуснал семейното гнездо, рано-рано се оженил и създал семейство. Тв водещият живял в бащиния дом до над 30-годишна възраст. Допреди да срещне жена си Петя и да стане родител, майка му непрекъснато треперела да не си остане самотен, стар ерген, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар