Американски доклад с мрачна прогноза за коронавируса у нас

Гласувайте за статията

Американският институт за здравни показатели и оценки направи мрачен доклад за развитието на пандемията от коронавирус у нас

Институтът за здравни показатели и оценки в Америка, който ще следи развитието на пандемията във всяка държава до 1 октомври 2020 година, направи мрачна прогноза за страната ни.

Според анализа, активното носене на маски и спазване на физическа дистанция, биха допринесли за овладяване на ситуацията у нас, въпреки наблюдавания ръст в момента, пише БЛИЦ, позовавайки се на bg-voice.com.

Американските анализатори допълват, че масовата употреба на маски би допринесла за намаляване на смъртните случаи на дневна база, които в момента се изчисляват на средно 3,8 души.

В такъв случай към октомври месец жертвите у нас ще са до една дневно. Но в противен случай, прогнозите са за скок на починалите от коронавирус до 14-17 души дневно.

Според анализа, кривата на жертвите тръгва нагоре веднага след първите дни на месец септември.

Ако мерките продължат да се неглижират, както е в момента, прогнозите са за 903 смъртни случая в България до 1 октомври.

Към настоящия момент жертвите на коронавируса у нас са 211. При стриктно спазване на мерките, прогнозите на американските изследователи са за ръст на заразените до началото на август, а след това до установяване на плато и редки смъртни случаи. В такъв случаи починалите до 1 октомври ще са 380 души, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Американски доклад с мрачна прогноза за коронавируса у нас”

  1. Ани

    юни 30. 2020

    Защо не си правят прогнози за тяхната държава, не виждат ли колко заразени имат, ами седнали да правят за нас прогнози!

Добавете коментар