Финансист с тревожна прогноза за България

Финансист с тревожна прогноза за България
5 (100%) 1 vote

Роден финансист направи тревожна прогноза за страната ни и задаващата се криза в резултат от пандемията

Наш финансист прогнозира настъпването на лоши дни за България заради икономическата криза, свързана с пандемията от коронавирус.

Според Любомир Дацов, който е бивш заместник-министър на финансите, кризата ще бъде осезаема тази есен. Той е на мнение, че последиците в икономически план за страната ни ще се проявят с известно отлагане във времето.

Бившият зам.-министър подчерта, че ефектът на кризата все още не се усеща толкова много у нас. Той даде пример с безработицата, която и без това е голяма, но е можела да бъде и в по-високи стойности.

Финансистът се позовава и на последната прогноза на Международния валутен фонд от средата на тази седмица, според която очакванията за глобален икономически растеж са влошени с цели 30%.

Но въпреки това той е на мнение, че капацитетът на Европа е много по-добро състояние в сравнение с кризата в периода 2007-2008 г.

Дацов е на мнение, че този път тежестта на кризата зависи от това дали през есента или на по-късен етап през тази година ще има втора и трета вълна на пандемията, която съответно били довела до повторно блокиране на стопанския живот, пише Блиц.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар