Наш професор направи важно съобщение за епидемията от коронавирус

Наш професор направи важно съобщение за епидемията от коронавирус
5 (100%) 1 vote

Зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести – проф. Ива Христова направи важно съобщение за епидемията от коронавирус у нас

Проф. Ива Христова коментира броя на новорегистрираните случаи  на коронавирус у нас през последните дни. Тя заяви, че това е напълно нормален ход на развитие на епидемията.

Само за последното денонощие у нас бяха регистрирани нови 105 случая. Ива Христова заяви, че трябва да се подготвим за още много дни с около 100 положителни проби, както и такива с по-висок или нисък брой.

Според нея причината за скока на новорегистрираните случаи е нашето собствено поведение и осъзнатост. Зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести добави, че трябва да свикнем да живеем с вируса.

Христова е категорична, че ако не са били взети мерки в началото, към днешна дата случаите на дневна база вероятно били надхвърляли 1000.

Тя заяви, че част от хората все още са много стресирани, а други са убедени, че заразата не съществува.

Експертът призовава първите да се успокоят, а на вторите препоръчва да се запознаят със случващото се в болниците.

Проф. Христова е категорична, че има спад на вирулентността и силата на вируса.

Тя е убедена, че изграждането на колективен имунитет ще бъде бавен и продължителен процес и в момента ние сме в неговото начало, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар