"Игри на волята" отново се снима на българското Черноморие

"Игри на волята" се завръща в ефира с още по-мащабен и вълнуващ втори сезон. "Попският плаж" е един от най-късите (150 м.), но и най-живописните плажове в района. Тук съвсем скоро започват снимките на втория сезон на най-атрактивното риалити "Игри на волята". Колумбийският риалити формат Desafío (Caracol TV), който стъпи в българския ефир миналата година, се радва на огромен интерес от страна на зрителите. Предстои изграждането на първите конструкции, за които отговаря Момчил Манчев-Момо. Той разказва за "Събуди се" и защо продукцията отново е избрала да снима на българското Черноморие.

Красива природа

"Причините са много. На първо място това е изключително красивата природа. Странджа и морето са великолепни. Приятно изненадани сме и от силната подкрепа, която срещаме в лицето на всички наши местни партньори. Те постоянно ни оказват съдействие по всякакви предвидени и непредвидени обстоятелства". Екипът на "Игри на волята" се грижи и за чистотата на плажа. "Не само местните, но и всички българи държат природата да се опази чиста. В момента морето е изхвърлило на плажа множество камъни и скали. Част от работата ни тук е да съберем камъните с гребла, да ги групираме на купчини, а впоследствие да бъдат изнесени, за да може плажът да бъде удобен не само за "Игри на волята", но и за всички плажуващи. А за тях всеки снимачен ден се превръща в истинска атракция. Миналата година страшно много хора идваха на плажа, докато изграждахме конструкциите, разпитваха какво ни предстои и питаха от къде биха могли да наблюдават процеса без да пречат".

24 участници срещу над 70 изпитания

Във втори сезон на риалитито ще видим 24 участници, които ще се опитат да преодолеят над 70 изпитания. "Като спортист искрено и благородно завиждам на всички участници, без значение от резултата, който ще постигнат. Не са много вариантите, при които човек може истински да се изправи срещу самия себе си. Изпитанията, които ще трябва да преодолеят 24-мата участници, са повече от 70. Има предизвикателства за издръжливост, за кондиция, за комуникация, за трезва преценка и бърз ум под напрежение. Сигурен съм, че на част от участниците ще им бъде трудно, но това е част от израстването, от постигането на големите цели. В следващите 60 дни екипът ще изгради над 70 препятствия, които 24-мата участници ще трябва да преодолеят със силата на своята воля и издръжливост. Няма как при толкова изпитания да има случайни резултати. Благодарение на комплексните си качества най-добрите винаги успяват да стигнат финалната права. Няма нито един елемент в конструкциите, който да се повтаря. Дори да има сходни изпитания от предходния сезон, те са модифицирани, за да е 100% сигурно, че няма вариант някой от участниците да усвои специална техника, която да му даде предимство спрямо друг". [caption id="attachment_632490" align="aligncenter" width="300"]"Игри на волята" се завръща с още по-вълнуващ и мащабен втори сезон сн. Фейсбук "Игри на волята" се завръща с още по-вълнуващ и мащабен втори сезон сн. Фейсбук[/caption] Хеликоптер ще се използва в този сезон на "Игри на волята", а всички екипи работят в пълен синхрон. Според Момо комуникацията стои в основата на успеха на толкова сложна продукция, а "хубавото на "Игри на волята" е, че игрите се случват изцяло на открито". "Когато говорим за природата и нейните непреодолими сили, ние трябва изцяло да се съобразим с нея", категоричен е Момо, предават от nova.bg.