Кирил Ананиев обяви извънредни мерки заради разрастващата се вълна от COVID-19

Гласувайте за статията

До края на седмицата ще стане ясно дали ще се удължи извънредната епидемична ситуация в страната

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви извънредни мерки заради разрастващата се вълна от COVID-19.

На извънреден брифинг Кирил Ананиев заяви:
„Проведохме среща с премиера Бойко Борисов и Националния оперативен щаб. На нея поканихме и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Кирил Ананиев

Мерките влизат в сила от полунощ

Направихме задълбочен анализ за разпространението на коронавируса в нашата страна на седмична основа, което показва увеличение на броя на положителните носители на K-19, от една страна, и неспазване на дисциплината, от друга страна, на много от българите“, каза той.

„Това ни дава основание, без да въвеждаме някакви нови извънредни, тежки мерки да се обърнем към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса и от там по-висока степен на заболяване на гражданите“, заяви Кирил Ананиев.

Мерките влизат в сила от полунощ

„Договорихме се все пак да предприемем следните мерки от 00:00 часа – всички мероприятия на закрито ще бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове и други предпазни средства. Това се отнася за нощни заведения, кина, театри и т.н.“, каза министърът

„В закритите обществени места, в това число магазини, търговски центрове и т.н. да се спазва дистанцията от метър и половина и задължително да се носят маски. Персоналът задължително трябва да носи маски“, заяви той.

„Засилваме масовият контрол по спазването на всички противоепидемични мерки“, подчерта Ананиев.
„Обсъждаме и ще вземем решение до края на седмицата дали ще продължим извънредната епидемична ситуация в страната“, заключи той, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар