Доц. Ангел Кунчев попари ГЕРБ и БСП

Гласувайте за статията

Двете партии ще отнесат солена глоба

Доц. Ангел Кунчев съобщи лоши новини за ГЕРБ и БСП.

Оказва се, че заради проведените през уикенда партийни събрания и неспазване на противоепидемичните мерки, двете партии ще бъдат глобени с по 3 хиляди лева.

доц. Ангел Кунчев

Двете партии ще отнесат солена глоба

Това стана ясно от думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинга в Министерството на здравеопазването.

Санкцията е, за да не бъдат обвинявани контролните органи на здравните власти, че проявяват изборност, тъй като от днес решението на Националния оперативен щаб и МЗ е да се наложи засилен контрол навсякъде.
Към трите Д – дезинфекция, дистанция и дисциплина, ние мислим, че е време да добавим и К -контрол, заяви доц. Ангел Кунчев.

Той призна, че една от неговите прогнози, за жалост, не се е сбъднала, а именно, че със слънчевите лъчи и топлото време, коронавирусът ще отстъпи. Това не се е случило. Той не се държи като обикновен респираторен вирус, добави Кунчев.
Епидемиологът успокои, че няма да има затваряне на граници и КПП-та, но при зараза, ако се наложи, ще се затварят улици и квартали.

„Всяко събиране на много хора на едно място без дистанция и носене на маски носи риск. Точка“, отсече главният държавен здравен инспектор.

„Ген. Мутафчийски има служебни ангажименти и не може да присъства. Утре ще се включи в нашата съвместна работа“, обясни здравният министър пък на въпрос къде е шефът на щаба. По думите му той продължава да си работи и да ръководи щаба, пише dariknews.bg.

Междувременно обаче fakti.bg отбеляза, че ген. Венцислав Мутафчийски разпуска на Халкидики.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар