Нора Шопова предизвика бунт в БНТ с новото си начинание (Вижте тук)

Нора Шопова предизвика бунт в БНТ с новото си начинание сн. YouTube
0

Нора Шопова изуми всички с новото си начинание в БНТ

Нора Шопова е на път да застигне и даже да надмине по брой безумни телевизионни назначения дори единицата мярка в тази област – Славена Вътова. След като се пробва за синоптичка на Нова тв, а после се провали с гръм и трясък в ролята на водеща на актуалното предаване „Питай БНТ“, сега кльощавата манекенка ще води спортните новини в обществената медия.

Тя няма нито ден трудов стаж като спортен журналист. В спортната редакция на БНТ вече се готви бунт заради безумното назначение на Шопова. Хората с години опит в отразяването на спортно новини не могат да си обяснят чрез какъв механизъм, иначе миловидната, но неопитна манекенка, се оказва достатъчно компетентна, за да стане лице на редакцията им.

Познания

До момента тя едва ли е направила и един репортаж от спортно събитие. А доколко широки и задълбочени са познанията й в тази област, само хората зад кадър, които се опитват да я обучат, могат да обяснят в подробности.

Колегите на Нора коментират, че няма да се изненадат, ако се окаже, че тя не знае дори кои са Григор Димитров и Ивет Лалова. В същото време, като водещ на спортните новини, се очаква да бъде един от най-подготвените хора в екипа, защото човек на такава позиция на практика е началник на останалите. Той трябва да е навътре в материала, за да може своевременно да реагира при евентуални грешки в репортажите, да провежда интервюта, да редактира текстовете и да подрежда новините по важност.

Съмнения

Хората в БНТ дълбоко се съмняват, че младата Нора може да е изпълни което и да е от изброените задължения. И коментират, че простият факт, че една манекенка спортува, за да изглежда добре, не означава, че е наясно със спортните събития в България и по света, пише „Уикенд“.

Странният избор на Нора Шопова за водеща идва след като преди няколко месеца БНТ се раздели с доказан професионалист в областта, какъвто е Камен Алипиев – Кедъра. Той си събра багажа от сградата на „Сан Стефано“ 29, защото нямаше диплома за висше образование. Няколко месеца по-късно се дипломира, но отказа да се върне в БНТ. Нора Шопова има висше, което обаче е много далеч от спорта. Завършила е специалност „Право“ в Икономическия университет в София.

Нора Шопова предизвика бунт в БНТ с новото си начинание сн. YouTube
Нора Шопова предизвика бунт в БНТ с новото си начинание сн. YouTube

Още когато се разчу, че манекенката сменя предаването „Питай БНТ“, където изкара само три седмици, със спортната редакция, от вестник „Уикенд“ й пожелаха да попадне на място, което отговаря на нейната професионална квалификация. На „Сан Стефано“ 29 се коментира, че такова място е позицията на стажант-репортерка, от която би трябвало да тръгват всички начинаещи журналисти, предават от hotarena.net.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.