Канадската полиция направи скандални разкрития за принц Хари и Меган

Гласувайте за статията

В сумата не са включени заплатите на полицаите

Полицейските власти в Канада направиха скандални разкрития за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Оказва се, че охраната в Канада на британския принц Хари и на съпругата му, е струвала над 40 000 щатски долара на местните данъкоплатци. От там уточняват, че тази сума е натрупана само в рамките на два месеца, съобщи в. „Daily Mail“.

принц Хари

В сумата не са включени заплатите на полицаите

Това сочат данни от справка на полицията, получена от Канадската федерация на данъкоплатците. Според фактурите за 2 месеца – от 18 ноември миналата година до 19 януари тази година, разходите за охраната им възлизат на 56 384,52 канадски долара. Това се равнява на близо 40 000 щатски долара.

В сумата обаче не са включени заплатите на полицаите, а само допълнителните разходи като извънредно работно време, пътни и дневни разноски. Принц Хари, Меган и синът им Арчи са били охранявани от канадската полиция до 14 март. През март стана ясно, че херцозите на Съсекс и синът им са отпътували за САЩ.

Сагата очевидно няма да приключи скоро

Припомняме, че те се настаниха да живеят в Лос Анджелис, в имот на актьора и продуцент Тайлър Пери. Вестта за преместването им дойде на фона на решението на канадските власти да не поемат повече разноските по охраната на семейството след 31 март. От тази дата херцозите на Съсекс се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство и заживяха като финансово независими.

Не е ясно кой плаща за охраната на принц Хари, Меган и Арчи в САЩ. Приятели на семейството твърдят, че те сами покриват този разход. Неотдавна британски медии цитираха информирани източници, според които принц Чарлз се е съгласил да поеме тези разноски на младото семейство. Той прави този жест към тях, за да може двойката да върнат парите на британските данъкоплатци, с които бе ремонтирана официалната им резиденция Фрогмор хаус във Великобритания.

Според някои информации охраната на семейството в САЩ струва около 4 милиона долара годишно, като принц Чарлз покрива 2 милиона долара от тях, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар