Тежки дни за легендата Мими Николова

Гласувайте за статията

В добри отношения е с всичките си колеги, но…

Изключително тежки дни застигнаха родната легенда Мими Николова.

Едва ли една от малкото живи легенди на българската естрадна музика е предполагала, че ще бъде докарана до просешка тояга.

Мими Николова

В добри отношения е с всичките си колеги, но…

Голямата слава я застига Мими Николова, когато изпява песента на композитора Петър Ступел „Замълчи, замълчи“ към филма „Любимец 13“.
81-годишната певица все още не се е оттеглила официално от сцената. Въпреки това медиите рядко се сещат за нея.

Тази година обаче, по случай 24 май, Министерството на културата я удостои с награда „Златен век“ и парична премия. Мими Николова не крие, че повече се зарадвала на дарената ѝ сума, отколкото на грамотата и плакета. С неудобство естрадната звезда признава, че е принудена да оцелява с унизително ниска пенсия в размер на едва 200 лв.

„Толкова е мизерна, че ме е срам да я кажа. Но знам, че няма да има ефект от оплакването ми. И какво като кажа, че вземам 200 лв.?! Работила съм 40 години в Радио София, тогава заплатите бяха малки. Добре, че съм здрава и попявам тук-там“, коментира неуморната певица.

Въпреки всичко тя не се предава

За разлика от доста свои колеги тя отдавна не се е изявявала на големите сцени у нас. Концерти в НДК и други зали из България не са ѝ по силите, но продължава да жадува за своята публика. Заедно с музиканта Петър Железаров често изнасяли бутикови концерти в галерия „Дечко Узунов“. За тях винаги има публика на опашка.

За да не бездейства, Мими се хванала да пее и в църковния хор в близкия до дома ѝ храм. Там тя ходи всяка неделя. По участия като тези на Маргарита Хранова, Васил Найденов, Йорданка Христова не я канели отдавна.

Николова обаче не завижда на по-богатите си колеги за стандарта на живот, който могат да си позволят. Въпреки че през годините била свидетел на много интриги, успяла да се опази от тях. Към днешна дата тя е в добри отношения с абсолютно всички свои колеги.

Не си общуват, защото няма къде да се засекат, а и тя не ползва модерните технологии – смартфони, социални мрежи и интернет. За сметка на това пък, вместо да губи време, ровейки във фейсбук, на достолепните си 81 години чете литература на цели 5 езика. Последно ходила на уроци по португалски, защото не обича да стои без занимания и работа, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар