СЗО огласи много тревожни данни

Гласувайте за статията

Положението е много сериозно

Световната здравна организация (СЗО) огласи изключително тревожни данни.

От СЗО съобщиха, че през последните две седмици в световен мащаб всеки ден, са били регистрирани повече от 100 000 потвърдени случаи на COVID-19.

СЗО

Положението е много сериозно

Случаите на заболели от коронавирус, са предимно в САЩ и Южна Азия. Това съобщи генералният директор на СЗО – Тедрос Аданом Гебрейесус, съобщава БГНЕС.
Той препоръча на страните, които попречиха на разпространението на вируса, да бъдат подготвени за повторна поява на увеличен брой случаи.

Тедрос заяви, че произходът на новите случаи на коронавирус в Пекин, който повече от 50 дни нямаше нови болни от опасния вирус, се разследва.
Майкъл Райън, отговарящ за извънредни ситуации на СЗО, заяви, че здравната агенция на ООН е предложила допълнителна помощ на китайските власти. СЗО може да засили своя екип в Китай през следващите дни, докато разследването напредва.

Тедрос отбеляза, че са били необходими два месеца, за да достигнат първите 100 000 съобщени случая, а сега това е дневната норма. Близо три четвърти от новите случаи идват от 10 държави всеки ден, предимно от Южна Азия и Америка, добави той.

Междувременно стана ясно, че във Великобритания безработните в резултат на пандемията от коронавирус, са достигнали близо 3 милиона. Това сочат официалните данни на Националната статистическа служба, цитирани от световните осведомителни агенции.

Регистрирано е 126% увеличение до 2,8 милиона безработни през първите три месеца до май. Времето съвпада с наложените в страната ограничения в борбата с коронавируса. Внесените документи за обезщетение за безработица са нараснали с ¼ през май от април, допълват от службата. Свободните работни места пък са се сринали до рекордно дъно, след като епидемията буквално спря икономическата активност, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар