Адът в Шуменско продължава!

Гласувайте за статията

Още заразени с Ковид-19 в Шуменско!

Ковид-19 продължава да коси в Шуменско. Десет са новите случаи на заразени там, като двама са от град Шумен, петима от село Изгрев, двама от село Тъкач и един от село Наум. Всички те са били контактни на заразени с вируса, заявиха от пресцентъра на РЗИ.

Бащата на кмета на село Тъкач също е дал положителна проба за вируса след първоначален отрицателен резултат. Две жени от Тъкач също са били инфектирани и са постъпили в областната болница тази седмица. Там е и жена от село Наум, също дала положителна проба.

Установено е, че всички диагностицирани с Ковид-19 в селата Тъкач и Наум са били контактни на фелдшера и съпругата му. Които по-рано тази седмица бяха хоспитализирани в МБАЛ-Шумен.

Двамата заразени от Шумен и един от Тъкач също са постъпили за лечение в МБАЛ-Шумен, а останалите с положителни проби се лекуват в домовете си.

Във вчерашния ден общо 105 души са били тествани в северния регион на Шуменско. В село Тъкач са взети 60 проби и общо 45 в Каолиново и село Климент.

Тестовете на хората продължават като се издирват и контактните лица на заразените, съобщиха от РЗИ.

Днес трябва да излязат резултатите от взетите 18 проби на служители от РЗИ- Шумен, а утре ще бъдат взети проби на останалите служители.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар