Убиецът на Джордж Флойд имал личен конфликт с него (Нови разкрития)

Гласувайте за статията

Нови разкрития за смъртта на Джордж Флойд видяха бял свят

Джордж Флойд вероятно не е бил жертва на расова дискриминация, а е убит в резултат на личен конфликт. Това разкриват свидетели на трагедията, които познават и покойния, и полицаят, който отне живота му.

Смъртта на Флойд предизвика лавина от антирасистки демонстрации из цял свят, а Дерек Шовин бъде съден и вероятно наказан със смъртно наказание за полицейски произвол. Оказа се обаче, че това не е първият сблъсък между двамата. По-рано те са работили заедно като охранители в нощен клуб и помежду им е имало изключително напрегнат конфликт.

Разкритията бяха направени от Дейвид Пини, в интервю за CBS. Пини споделя, че докато тримата са работели в нощното заведение често се е стигало до сблъсъци. И Шовин и Флойд редовно се налагали един друг.

„Вярвам, че случилото се на 25 май в Минеаполис беше нещо лично“, казва още Пини.
Шовин е обвинен в убийството на Флойд на 25 май в Минеаполис, след като затиснал шията му с крак и му попречил да диша за почти 9 минути. По време на акцията Флойд на няколко пъти се оплакал, че не може да диша.

Свидетели на инцидента заснеха и разпространиха видеото от ареста. Впоследствие смъртта на Флойд предизвика буря от антирасистки демонстрации — първо в САЩ, а след това и по целия свят.

Убиецът на Джордж Флойд го убил заради личен конфликт сн. You Tube

Убиецът на Джордж Флойд го убил заради личен конфликт сн. You Tube

Самият Флойд е бил задържан заради криминално деяние, но насилието по време на ареста предизвика истинска гражданска война в Америка. Дори президентът Тръмп предупреди, че ако вандалските прояви не спрат, ще изпрати армията срещу протестиращите. Мирните шествия и скандиранията не спират, въпреки че агресията по улиците намаля след заплахите за националната гвардия. Но трагедията имаше огромен отзвук из цял свят. И милиони по света реагираха на случващото се там.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар