Фънки е категоричен, че не е пияндурник

Димитър Ковачев-Фънки е категоричен, че не е пияндурник. Той споделя, че примата на българската естрада Лили Иванов е пяла преди групата "Черно фередже" на ракиен концерт. "Групата, в която свиря - "Черно фередже", е единствената в България, на която другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител, така е. За съжаление, тази година няма да я поканим да ни подгрява, няма нужда", заявява Фънки, който на 26-ти юни връща отново фестивала на мръсната песен. Той ще се проведе в парк център "Юнак". Освен "Черно фередже", ще видим и други групи. "А с Лили Иванова закачката ми е отдавна, Безкрайно съм искрен и това не винаги е било плюс за мен, но пък не ми пука", смее се Фънки, пише "България днес". Примата на родната естрада е участвала на обща сцена с  група "Черно фередже" през 2005-та година на промоцията на ракия, спомня си създателят на групата Голям Тошо. "Преди това ни бяха помолили да направим рекламен клип на ракията и той се въртеше, докато един ден ни поканиха на промоцията. Отиваме ние, включваме инструментите и докато си пийваме, чуваме водещия на вечерта да обявява: "Сега за всички присъстващи ще пее Лили Иванова!". Тя изпя 7-8 песни, после двамата с Митко Щерев изпълниха още няколко парчета. След което конферансието съобщи: "А сега изненадата на вечерта - група "Черно фередже" на живо!". Така подгрети, излизаме, пеем си като пичове и си тръгваме като пичове. Никой друг не е изживявал това, никой! Кой друг ще се похвали с такова нещо?", разказва подробности създателят на групата Голям Тошо.

Химн на фестивала

С днешна дата групата, в която Фънки участва, прави легендарни парчета, а най-яркото от тях е "Ракийчице". "Това ще е химнът на предстоящия фестивал. Ние сме един ведри наследници на така наречения "ъндърграунд" градски фолклор. Няма нищо страшни в песните ни. Вярно, че групата е имала проблеми с думичките, но това е смешно - как може поп фолк песните да нямат никакви проблеми, а ние да се водим нецензурна музика", смее се музикантът.

Преслава

Фънки, който познава не една и две попфолк певици, с които е участвал в различни предавания, не смята да покани Преслава на фестивала. "Разбрах, че имала рожден ден на датата на провеждането. Но не, няма да я каним, тя си е девойчица за друга музика. Всъщност, аз никога не съм оспорвал възможностите на дадени певици. Ето Преслава, тя е изключително трудолюбива девойка, даваше всичко от себе си в "Капките" преди две години. Не оспорвам възможностите им, но не ме интересува този стил, това не е моята чаша чай, както се казва", смее се Фънки. Той признава, че голямата му страст са "живите концерти". Фънки споделя и че би участвал в реклама, но най-добрият избор за него е на месо, но не и на здравословни храни. "Не съм им фен, но виж, може би по-скоро някой вид саламче - с голямо удоволствие. Иначе постоянно съм на ананасова диета. Ям всичко, но без ананаси. Не отслабвам, сега съм 115 кила и си следя теглото. Иначе няма традиция вкъщи да сядам на салата и ракия. Пия водка, но не съм някой пияндурник. Доста алкохол мога да понеса, ама без бира. И да, могат да ме подкупят само с печено прасенце и бъчва вино", смее се Фънки. [caption id="attachment_631157" align="aligncenter" width="300"]Фънки е категоричен, че не е пияндурник сн. YouTube Фънки е категоричен, че не е пияндурник сн. YouTube[/caption] Според него, българинът е трапезен революционер и само говори на маса. "Като се приберат вкъщи, всички го правят, но на сутринта забравят за какво става въпрос. Все искат нещо да се промени в страната, а никой нищо не предприема. Но като се гръмнем всички, и тогава всичко ще се оправи", категоричен е големият музикант.