България издуха САЩ в престижна класация на „Forbes“

Гласувайте за статията

Вирусът все още не е изчезнал и трябва да сме нащрек

Авторитетното издание „Forbes“ нареди България преди САЩ в престижната си класация.

Става въпрос за класация за най-сигурните държави в момента по отношение на пандемията COVID-19. В тази класация списание „Forbes“ ни нарежда на 48-о място от общо 100 държави (250 от дългия списък). На практика по този начин дава висока оценка на усилията на българските лекари.

България

Вирусът все още не е изчезнал и трябва да сме нащрек

За сравнение САЩ са след нас – на 58-о място. Русия – на 61-во. Зад нас са и цяла поредица страни-членки на ЕС. Шест на брой, информира „Монитор“.
От списанието признават, че на този етап стабилността вече е в ръцете на икономистите – първото и второто място на Швейцария и Германия се дължат на стабилните и адекватни действия за бързо задвижване на икономиките им. С други думи казано, сегашната “златна среда”, която заема България, се дължи на бонификацията, която сме получили от бързата реакция на генерал Венцислав Мутафчийски, на неговия щаб и лекарите, с подкрепата от институциите и гражданското общество.

Съвсем логично е сега страните с устойчива икономика да стоят по-добре. Явно, черпейки опит от силните икономики, управляващите разширяват социалното подпомагане на още сектори и групи хора. От тяхната ефективност ще зависи как ще гледат на страната и чуждите инвеститори.

Безспорният извод обаче е, че „Forbes“ запушва устите на хулителите на ген. Мутафчийски, както и на малцината, но гласовити негови колеги, които се опитваха да омаловажат неговите усилия. Както се вижда от новите огнища през последните дни, вирусът не изчезва и всички трябва да сме предпазливи.

Щабът не е разпуснат. Но нека проявим разум, да не дърпаме дявола за опашката, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар