Ново ограничение за всички, които пътуват с кола извън България

Гласувайте за статията

След падането на карантината за гражданите, които пътуват с кола може да има още една пречка за напускането на България

Дори и след отпадане на карантината, пътуването извън България може да се окаже невъзможно за много българи. Неплатените пътни глоби ще станат причина за отказ на пътуване зад граница. Министерството на вътрешните работи предвижда това новъведение много скоро да влзе в сила, предава NOVA.

На изхода към Сърбия, на ГКПП Калотина, този пилотен проект работи с пълна сила. Вчера лично Младен Маринов инспектира на място приложението на предприетите мерки преди очаквания интензивен трафик през пункта.

Министър Маринов инспектира и хода на реконструкцията на ГКПП-Кулата, който е един от най-натоварените пунктове у нас.

Той обсъди с ръководството на граничния пункт и детайлите, които биха гарантирали облекчаване на трафика. Възможните опции са свързани с увеличаване на трасетата, продължаване на добрата практика от миналата година чрез мобилни устройства и проверяване на личните документи на пътуващите в автобуси, организация на граничните екипи.

Възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове също бе обсъдена.

На ГКПП-Калотина вече е инсталирано подобно съоръжение. Само за няколко дни са засечени 1722 неплатени фиша, чиято обща стойност е ‪205 290 лв.

На „Кулата“ дейност осъществяват и съвместни екипи за противодействие на контрабандата. В тях са включени служители на ГДГП, както на Агенция „Митници“ и на НАП, пише Вести.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар