Важна финансова новина за абонатите на „Топлофикация“

Гласувайте за статията

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи важна финансова новина за абонатите на „Топлофикация“

Важна новина за абонатите на "Топлофикация"

Важна новина за абонатите на „Топлофикация“

В ефира на Нова тв министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи важна финансова новина за абонатите на „Топлофикация“. Тя разкри, че са били водени дълги преговори с „Газпром“.

Петкова заяви, че истината е, че цената на топлинната енергия ще намалее с цели 14%. От думите й стана ясно, че намалението ще бъде факт от новия регулаторен период, който започва от 1-и юли.

Тя успокои абонатите на „Топлофикация“, давайки нагледен пример за ситуацията. Теменужка Петкова посочи, че в момента цената на топлинната енергия е 93 лева, а през следващия отчетен период ще е 80 лв.

Петкова добави, че на днешното заседание на МС ще бъде обсъдена възможността за възстановяването на всички суми на клиентите.

Тя коментира и мерките по време на извънредното положение, заявявайки че те бяха изключително адекватни.

Енергийният министър добави, че 26% от абонатите са се възползвали от мерките, взети в енергетиката за забавяне на плащанията.

Теменужка Петкова е на мнение, че най-вероятно след преизчислението на сметките за парното, надплатените суми ще бъдат приспаднати от последващите задължения.

Министърът на енергетиката обсъди и казуса с държавните бензиностанции, заявявайки че те ще осигурят реални цени на горивата в страната. Според нея в рамките на 2 години ще бъде изградена мрежа от около 100 обекта, пише БЛИЦ.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар