Кой накара Елизабет Втора да се крие в храстите? (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора се крие от гости в двореца

Елизабет Втора се крие от гости в двореца. На всички ни се е случвало да попаднем в неудобна ситуация, в която се чудим как да избегнем срещата с определен човек. Докато в ежедневието ни често е достатъчно просто да минем на отсрещния тротоар или да се направим, че си гледаме в телефона, то на личности като кралица Елизабет Втора не им е толкова лесно.

Начело на британската монархия вече 67 години, тя е попадала в какви ли не ситуации. И някои от тях днес може да ни се струват забавни, но тогава на нея не й е било никак смешно. През 1978-ма година тогавашният румънски президент Николае Чаушеску и съпругата му Елена пристигат на четиридневна визита в английската столица. Част от програмата им е и посещение на Бъкингамския дворец и среща с кралицата.

Историческо събитие

Това събитие може да се определи като историческо. Тогава за пръв път комунистически лидер има възможността да бъде в кралския двор. Визитата обаче среща острото неодобрение на медии и общественост, които не приемат политиката на Чаушеску, както и присъствието му в двореца.

Въпреки това, Първото семейство на Румъния е посрещнато лично от кралицата и принц Филип на гарата в Лондон. Елизабет Втора се старае да се придържа към протокола и да се държи добре с лидера от чиста куртоазия. Но всички знаят, че срещата не й е никак приятна. Това се разказва в документалния филм „Inside the Crown: Secrets ot the Royals“, цитиран от Unilad.

Избягване

Кралицата прави всичко възможно да избягва разговорите с Чаушеску, освен когато те са неизбежни. А докато румънският президент и съпругата му са развеждани из Бъкингамския дворец, тя решава да излезе на разходка със своите коргита. Тогава вижда Чаушеску , който се приближава към нея.

Елизабет Втора се кире в храстите, за да избегне среща със сръбския президент Чаушеску сн. YouTube

Елизабет Втора се крие в храстите, за да избегне среща със сръбския президент Чаушеску сн. YouTube

Според разказвачите във филма, Елизабет Втора предприема отчаяния ход да се скрие на единственото възможно в момента място – зад един храст. И това е първият и единствен път, в който тя се крие от гости в своя собствен дворец, предават от lifestyle.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар