Странните агори – най-опасната секта в Индия превърна канибализма в култура Преглеждания: 6020

Мистериозните агори - другото лице на Индия сн. You Tube
0
3/5 - (2 votes)

Сектата агори в Индия е едно от най-опасните в цял свят

Канибалите в Танзания и Нова Зеландия ще ви се видят направо приятелски настроени в сравнение с племето агори в Индия. Те са част от секта, която не просто практикува канибализма, а го е превърнала в своя култура и начин на живот.

Религиозната секта се състои от мъже, които живеят на гробища и използват мъртви тела като съдове. Те нямат проблем да консумират човешко месо и вярват, че така подобряват своята духовност.

Фотограф неотдавна успя да заснеме смразяваща фотосесия. Кадрите показват членове на сектата, които живеят в малко селище в северната индийска провинция Утар Прадеш. Групата пребивава близо до град Варанаси, където се събират рутинно и извършват своите странни ритуали. На един от кадрите се вижда мъж, който пие вода от истински човешки череп. На друга снимка се вижда индуист, който е покрил черепа в червено, а своето лице и тяло е посипал със странен бял прах.

Снимките са на полския фотограф Ян Сквара, който е на 38 и е обиколил района. Именно там се натъква на смразяващата секта и прави своите снимки за сектата.

За членовете на агори смъртта наистина е начин на живот. Един от поклонниците използва в своята палатка ковчег за рафтове. А в пътна чанта са събрани купища черепи, боядисани в червено и с белези в челната част.

„Те се държат изключително странно. Понякога крещят, тичат наоколо. Ритуалите им могат да изглеждат шокиращи за западния човек, но пък те приемат чужденците доста топло.
Трудно е да се опише философията на агори. Няма правила, как трябва да се държат. Всеки следва собствен път“, завършва разказа си той пред „Дейли мейл“.

Мистериозните агори - другото лице на Индия сн. You Tube
Мистериозните агори – другото лице на Индия сн. You Tube

Хората агори ядат само месото на починали хора и смятат, че по този начин изграждат връзка с отвъдния свят. Те са аскети, които почти не носят дрехи и вярват, че съществуват между живота и смъртта.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.