Ген. Венцислав Мутафчийски с високо кръвно от години (Вижте здравословния му проблем)

Гласувайте за статията

Шефът на щаба пие хапчета за хипертония ежедневно

Ген. Венцислав Мутафчийски въпреки, че демонстрира отлична форма и е натоварен денонощно като шеф на Щаба за борба с коронавируса и като началник на ВМА си има здравословни проблеми.

Ген. Венцислав Мутафчийски изглежда железен човек, но има здравословни проблеми
Снимка: ПИК

55-годишният хирург  признава, че е хипертоник от 12 години и гълта хапчета всеки ден. Макар, че е светило в медицината той споделя, че като всеки човек има свои вредни навици. От които не може да се отърве и му е трудно да се грижи за здравето си.

Докторът казва, че когато стане сутринта в четири часа обича с кафето да запали цигара. Така се съсредоточава и подрежда неотложните си задачи за деня. Тъй като трябва денонощно да е на линия генералът пренебрегва собственото си здраве заради многото задачи, с които е натоварен.

Генерал Мутафчийски си припомня още, че като млад не е имал сериозни проблеми със здравето. Като пет-годишен си чупи ръката и по време на лечението си в болница в главата му се зародила идеята, че някога ще е лекар.

Травматолозите му причинили болка когато му намествали счупеното, но атмосферата го впечатлила. Както и респекта, който медицинския персонал вдъхвал на пациентите.

Шефът на НОЩ си спомня още, че като дете страдал от анемия и му поставяли витамин В12. Инжекциите били болезнени, но завинаги го запалили по благородния и непознат свят на медицината, предават от Ретро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар