Добра новина за част от родителите в София

Добра новина за част от родителите в София
5 (100%) 1 vote

Йорданка Фандъкова с добра новина за част от родителите в столицата

Йорданка Фандъкова съобщи добра вест за част от родителите в София. Кметът на столицата заяви, че още през месец август ще бъдат обявени нови 1500 свободни места за кандидатстване в детските градини.

По-рано тя лично инспектира ремонтните дейности на бул. „България“. Фандъкова добави, че са останали 2800 свободни места и част от тях са за децата с хронични заболявания и децата със специални образователни потребности.

Кметът отговори и на въпроса дали отпуснатите 15 милиона лева ще бъдат използвани за само за строителството на нови училища и детски градини или с тях ще се покрият стари дългове.

Фандъкова заяви, че средствата ще бъдат използвани само и единствено за строежа на нови учебни заведения. Тя допълни, че това са 7 детски градини и 4 училища. Общата им стойност е 36 млн. лв.

Столичният кмет заяви, че до седмица започва строежа на нова детска градина за 8 групи в „Манастирски ливади“. В район „Студентски“ строежът ще започне до края на месеца. Район „Люлин“ също има готовност за строежа на нова детска градина.

„В „Красно село“ също се подготвя подобен проект. Кметът на район „Връбница“ изкупува терен за строителство на детска градина и е намерил друг, който е подходящ“, добави Йорданка Фандъкова, цитирана от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар