Учени разкриха за колко време слънцето унищожава коронавируса

Гласувайте за статията

Учени разкриха за колко време слънцето унищожава коронавируса

Учени оповестиха резултатите от изследване, което показва за колко време слънцето може да унищожи коронавируса. Резултатите потвърждават тезата, че слънцето е най-добрият лечител.

Необходими са по-малко от 15 минути, за да бъде елиминирани и най-страшните вируси, съобщават световните агенции, цитирани от flagman.bg.

В проведения научен експеримент са били създадени условия, които са най-близки до тези на 40-ия паралел северно от екватора. На тази ширина се намират и най-засегнатите от пандемията от COVID-19 страни – Испания, Италия, Китай, САЩ, Турция. 40-тият паралел пресича още Армения, Азербайджан, Гърция, Туркменистан, Таджикистан, Киргизстан, Северна Корея, Япония, Португалия.

С подобни климатични условия е и България.

За опита е използвана изкуствено създадена слюнка, инфектирана с коронавирус и лампи с различна мощност.

Резултатите сочат, че при интензивно слънчево греене, подобно на това на слънчевите лъчи по обяд, вирусът е елиминиран за период от 7 минути.

Двойно по-дълго време е необходимо за унищожаването му при по-неблагоприятни условия.

Учените припомнят, че именно слънчевата светлина снабдява тялото с витамин D, който е важен за подобряване на имунитета.

Климатологът проф. Георги Рачев сподели преди време, че морският бриз може да ни донесе единствено прохлада, но не и зараза дори и при наличието на цяло рота кихащи хора край морския бряг.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар