Запознайте се с тайния наследник на проф. Юлиан Вучков (ФОТО)

Гласувайте за статията

Към днешна дата е сред специалистите, които изучават коронавируса

Запознайте се с тайния наследник на проф. Юлиан Вучков, който напусна този свят през есента на миналата година.

Оказва се, че той има племенник – син на брат му, актьорът от Народния театър Михаил Петров.

Племенникът на професора носи името на баща си и е един от най-добрите имунолози у нас. На 45-годишна възраст Михаил Петров-младши вече има доцентска степен, която успява да защити още през 2010 г.

Юлиан Вучков

Към днешна дата е сред специалистите, които изучават коронавируса

Докато проф. Юлиан Вучков все още беше между живите, той никога не е говорил за своя наследник. Неведнъж тв легендата е споменавал, че изпитва нетърпимост към своя брат и семейството му, с когото влошават отношенията си след смъртта на тяхната майка.

Племенникът на проф. Юлиан Вучков е завършил Медицинския университет в София през 2000 г.
През 2002 г. печели конкурс за редовна докторантура по микробиология в Националния център по заразни и паразитни болести – София.
През 2006 г. защитава успешно дисертационен труд и получава научната и образователна степен „Доктор по медицина“, а месец по-късно издържа успешно изпита за специалност „Микробиология“.

В периода 2007-2011 г. доц. Михаил М. Петров работи като н.с. II ст. в Националната референтна лаборатория „Контрол и мониториране на антибиотичната резистентност“ към отдела по микробиология в Националния център по заразни и паразитни болести – София.

През 2010 г. печели конкурс за доцент и е назначен в Катедрата по микробиология и имунология на Медицинския университет – Пловдив. Към днешна дата е сред специалистите, които изучават коронавируса.

Племенникът на Вучков и неговият баща Михаил всъщност придобиха наследството на професора след неговата кончина. Запознати с битието на театралния и литературен критик твърдят, че освен жилището му в идеалния център на София на ул. „Христо Белчев“, той притежавал и спестявания на стойност между четвърт и половин милион лева.

По закон всички тези средства отишли при неговия брат и семейството му.
„Брат ми никога няма да бъде звезда, защото няма творчески замах, много е самовлюбен, а това е потискащо за публиката.
Мачкал съм го с такива изказвания, но не с такива определения като „идиот“, каквито ми приписват“ казваше още Вучков за Михаил Петров, докато бе сред живите, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар