Йоана Буковска удари дъното

Гласувайте за статията

Актрисата не намира думи, с които да изрази болката си

Актрисата Йоана Буковска удари дъното.

Несъмнено актьорската гилдия е сред най-засегнатите от извънредното положение, което бе въведено заради пандемията от коронавирус.

Сред потърпевшите е и едно от най-ярките имена в нея – Йоана Буковска. Една камара нейни спектакли в София и в страната, са пропаднали заради кризисните мерки.

Йоана Буковска

Актрисата не намира думи, с които да изрази болката си

„Пропадна няколкомесечния ми труд около подготовката на моя моноспектакъл. Имах уговорено национално турне, договорени бяха над 15 представления. На 10 март имах продадена зала в София, която все още виси продадена, но не и изиграна. Безработна съм, това е факт!“, заяви Буковска в шоуто на Цитиридис.

Спасителната сламка, на която се надявала да се захване, за да не остане съвсем без доходи по време на изолацията, било предложение за работа в търговски център.

Очевидно й е много мъчно

„Да, предложиха ми да работя като продавачка в мол, но след това затвориха и моловете. С моята квалификация и изграждане през годините, естествено, че мога да работя като продавачка, но тук става дума за културата.
Тя оцелява напук вече 30 години, но когато ти се забрани да работиш, това вече я доближава до смъртта. Има чувството, че времето се е разделило на две – да, пролетта избухва, сезоните се сменят, имаш чувството, че времето минава. Но реално времето е спряло, само като видиш афишите на театрите и то е спряло от март месец“, гневна е Йоана Буковска.

Макар да не го призна директно, най-вероятно кризата я е притиснала. За да стабилизира финансово семейството си, се е решила на трудна стъпка. Буковска продава родната си къща в Габрово.

„Все си мечтаех от малка как ще стана добра и известна в професията си, ще спечеля много пари и ще мога да я реставрирам. Тя е от 30-те години на миналия век.
Е, станах известна и добра, но не спечелих достатъчно пари, за да оправя къщата.
Сега едни хора с по-големи финансови възможности ще могат да я реставрират във вида, в която исках да я направя аз“, с болка призна Буковска, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар