Асен Блатечки се размина като по чудо от страшен инцидент

Гласувайте за статията

Разминал се на косъм от голямата беля

Секссимволът на българското кино – актьорът Асен Блатечки се размина като по чудо от страшен инцидент, който да го инвалидизира до известна степен.

Асен Блатечки бил на косъм да загуби един от пръстите на дясната си ръка. Това щяло да се случи, след като взривно вещество, предназначено за ефекти в киното, избухва в дланта му.

Асен Блатечки

Разминал се на косъм от голямата беля

Звездата от „Бензин“ и „Ягодова луна“ е бил приет целия облян в кръв в „Пирогов“.
Инцидентът е с няколкогодишна давност, но бе разказан чак сега от Магърдич Халваджиян, който в ролята си на режисьор кани Блатечки за снимките на видеото към песента „Йовано, Йованке“.

Освен лошото момче от БГ киното, Малин Кръстев също навлича военната униформа. Действието се развива на фронтовата линия по време на Първата световна война. Блатечки и Кръстев са войници от Девета пехотна плевенска дивизия на ген. Владидимир Вазов, която се сражава по време на битката при Дойран.

При една от сцените в окопите Малин Кръстев трябва да бъде убит с 2 куршума. Пиротехниците обаче допуснали грешка при монтиране на взривните ефекти под куртката на Малинко.

„Никога няма да забравя зверския студ, при който снимахме. Още ме побиват тръпки от ветровития и студен ден. Във въпросната сцена Малин трябваше да бъде „убит“ и да падне в ръцете на Асен. Първото попадение се взриви, но второто засече. Взриви се, чак когато Асен сложи ръката си върху гърдите на Малинко. На косъм беше да му откъсне пръста. Ведната линейки, „Пирогов“, абе, страшна работа беше…“, припомни си кървавия инцидент Маги Халваджиян в разговор с Тото от „СкандаУ“.

Специалистите, били на смяна в „Пирогов“, отреагирали професионално и спасили разкъсания пръст на Блатечки, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар