Страшната истина за COVID-19 видя бял свят! Ами сега?

Гласувайте за статията

Колкото по-здраво се прикрепи, толкова повече намалява вероятността да бъде „измит“ от организма

Страшната истина за COVID-19 видя бял свят и накара мнозина да изтръпнат.

Екип учени от Австралия направиха страшни разкрития за COVID-19, които потресоха света.

Учените сочат, че предвид факта, че COVID-19 се адаптира идеално към човешкия организъм, поражда купища въпроси по отношение на неговия произход, пише „Daily Mail“.

COVID-19

Колкото по-здраво се прикрепи, толкова повече намалява вероятността да бъде „измит“ от организма

Специалистите са направили изследване на това колко добре SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, заразява различни животни по света. Те са установили, че коронавирусът се адаптира към заразяването на хора. Това навежда на мисълта за изкуствения му произход, например, от китайска лаборатория.

По думите на проф. Николай Петровски от Университета Флиндърс, инфекцията се свързва много по-добре с човешки, отколкото с животински клетки. Коронавирусът се свърза с рецептора ACE2 чрез шиповиден протеин и колкото по-здраво успява да се прикрепи, толкова по-малка е вероятността да бъде „измит“ от организма.

Професорът се надявал в природата да има животно, което да е по-податливо на вируса, но изненадващо установил, че коронавирусът предпочита хората.
„Това е нов вирус, който никога не е бил в човешкото тяло, но той притежава изключително високо ниво на свързване с човешките рецептори, което е много изненадващо“, каза той.

Професорът отбелязва, че при него и при колегите му е възникнал въпросът за произхода на коронавируса. „За пълна случайност ли става въпрос, или SARS-CoV-2 е бил създаден?”, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар