Лили Иванова вече съжалява, че се е снимала гола!

Естрадната легенда Лили Иванова, която през 2002 г. цъфна без дрехи в еротичната Библия „Плейбой”, е отмъкнала няколко от най-разкрепостените и пикантни снимки от еротичната си фотосесия. [caption id="attachment_630143" align="aligncenter" width="223"]Лили Иванова Лили Иванова не иска снимките й да се разпространяват повече[/caption]

Голите кадри на естрадната звезда предизвикаха истинска сензация, най-вече заради преклонната възраст на която се щракна певицата – 63. Фотосесията била страхотна възможност за Лили, но и голям риск.

Певицата съзнавала опасността да съсипе имиджа си, който градяла с десетилетия, затова екипът дълго се пазарил с нея за условията й. Всеки кадър бил гледан под лупа от претенциозната певица, която лично давала благословията си коя снимка да види бял свят и коя не. Докато разглеждала фотосите, Лили си прибрала няколко от най-предизвикателните кадри. След това ги унищожила от страх, че някога може да видят бял свят.

„На протестите ми, че тези снимки все пак са мои, аз съм ги платил и дори и да не ги публикуваме, трябва да си останат при мен, тя само мило ми се усмихна и не ги даде и... просто си ги скри. Сега ги има само тя”, разкрива първия издател на нашенския „Плейбой” Мартин Захариев.

Той си спомня за онзи период: „В началото бях сигурен, че именно Лили трябва да е на корицата на новия брой. И дори я направихме, странирахме цялото списание и го изпратихме за одобрение в офиса в Ню Йорк. И от там ни отрязаха като краставици...”. Преди 18 години легендарната изпълнителка изненадващо цъфна гола в първия брой на дебютиращия у нас „Плейбой” пред обектива на Васил Къркеланов. Преди да бъдат публикувани, снимките й били старателно обработени с фотошоп, а Лили била драстично подмладена. Кадрите обаче не били анонсирани на корицата и за тях нямало отправка на първа страница, за да предизвикат по-голям интерес към списанието. Мотивът бил, че прехвърлилата 60-те певица е красива, но твърде възрастна, за да е на корицата. Така вместо Вечната Амбър, отпред била Юлиана Кънчева. По това време младата съпруга на Жоро Пентаграма била на върха на славата си след главната роля във филма „Ла донна е мобиле”.

Всички опити на Мартин Захариев да обясни, че Лили е българската Мирей Матийо или Доли Партън не променили решението на американците. Лично Хю Хефнър, тогава жив, възкликнал: „Тия българи луди ли са, бе? Баби не пускаме на корицата си”.

Днес 81-годишната звезда се срамувала от пикантните еротични кадри. „Всяко нещо с времето си! Като бях млада бях с къса коса, остригана като момче, но днес съм друга. Сега съм на друг акъл, не ща да ме свързват с голи снимки”, философствала Лили. Макар че фотосесията била заснета не в неразумна тийнейджърска, а в предпенсионна възраст. Певицата искала да я запомнят с нейния глас и сценично присъствие, а не с голото й тяло. До последно тя имала съмнения и колебания дали тази сесия е добре или зле за имиджа й. Първият брой на списанието имал две допечатки в шестцифрен тираж. Лили също прибрала скандално висок хонорар. Говори се за сумата от 50 000 долара, срещу които по онова време можело да се купи апартамент в центъра на София. Любопитното е, че преди 3 години Лили Иванова изпратила нотариална покана до издателите със забрана да разпространяват голите й снимки, правени през 2002 г. Макар че имала железен договор, в който подобна клауза отсъствала, изпълнителката на „Ветрове” настоявала еротичните й фотоси да бъдат махнати от виртуалното пространство. В противен случай всеки, дръзнал да ги покаже на бял свят, го чакал съд, пише вестник "Уикенд".