Петър Стоянов изби рибата

Гласувайте за статията

Иди, че го стигни

Бившият президент на Република България – Петър Стоянов изби рибата.

След като на 25 май Петър Стоянов навърши 68 години, се оказа, че той ще получава пожизнено доста крупна сума.

Петър Стоянов

Иди, че го стигни

Макар да е младолик, от известно време насам той е сред пенсионерите в страната. Възнаграждението, което получава от държавата за стажа си, в никакъв случай не може да бъде сравнено с това на редовия български пенсионер.

Докато минималната пенсия за страната е оскъдните 219 лева, тази на експрезидента Стоянов надхвърля 4 хиляди лева. Съгласно закона, гласуван от депутатите преди време, бившите държавни глави на България получават пожизнени пенсии. Те се определят на 60% от основното възнаграждение, без добавките на действащия президент.

Най-висока номинална заплата в страната взема именно Румен Радев. Според данните на НСИ основното му възнаграждение, без допълнителните проценти за прослужено време е 8456 лв. Половината от тях под формата на пенсия пък получава един от предшествениците му – Петър Стоянов.

С рекордната сума Стоянов преспокойно може да издържа и себе си, и съпругата си. Бившата първа дама Антонина Стоянова обаче все още работи. Тя не е споделяла дали се е пенсионирала, макар че през февруари навърши 68 години.

Цялото семейство са се уредили доста добре

Към момента тя продължава да бъде дипломат в Женева. Тя замина за там веднага, след приключването на мандата на съпруга ѝ. Макар да се е устроила чудесно, експрезидентшата често се прибира в България по всякакви поводи. Редовно може да бъде забелязана да бохемства по класните заведения из столицата с добри приятели от миналото.

Въпреки, че Петър Стоянов и жена му са в пенсионна възраст, все още не са станали баба и дядо. Нито едно от двете им деца няма свои наследници. Синът им Стефан се върна у нас, след като се изучи в прочутата
Лондонска школа по икономика, за да започне свой бизнес. Дъщеря им Теофана пък все още работи в чужбина.

Брат ѝ е твърдо убеден, че по-хубаво място за живеене от родния на фамилията Пловдив няма. Вероятно е стигнал до този извод, защото именно там са всичките му приятели.

Теофана обаче смятала, че общуването с хора от всякакви култури ѝ носи най-голямо удовлетворение. Въпреки крехката си 28-годишна възраст, прави шеметна кариера в Женева. Там тя се е уредила като експерт по финансовите сделки в голяма международна компания срещу годишна заплата от 100 бона, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар