Две тежки мерки падат днес: Още добри новини за Ковид-19!

Гласувайте за статията

С добри новини за Ковид-19 започна новият месец юни!

От днес, 1 юни, отпадат няколко тежки забрани, въведени заради епидемията от Ковид-19. Това съобщи доц. д-р Ангел Кунчев. Първата от тях е забраната да се ползват вътрешните части на завединията.

Собственици и управители са на седмото небе, защото от днес те вече отварят цялостно ресторантите си. Това обаче не е единствената мярка, която остава в миналото.

Отменя се и задължителната карантина за част от европейските държави. Всички, пристигащи от тях – граждани и превозвачи, няма да бъдат задължавани да се подлагат на 14-дневна карантина при влизането в страната ни.

Още една добра новина посреща началото на новия месец у нас. А тя е, че през вчерашния ден няма новозаразени деца до 18 години, няма починали и няма заразени медицински лица, съобщи д-р Кунчев. Иначе възрастните новозаразени за страната ни са шестима.

„346 проби са взети, от които има 6 положителни. 4 от тях са в София, има един в Благоевград и един в Пазарджик. Трима от тях са настанени в болница“, обясни Кунчев.

„Близо 50 000 деца се явяват на матури днес. Пожелавам им успешно полагане на изпитите! Искам да уверя и тях и родителите им, че са взети всички мерки и училищата ни са едни от най-безопасните места“, заяви експертът.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар