Петър Стоянов с космическа пенсия (Вижте колко получава)

Петър Стоянов с космическа пенсия (Вижте колко получава)
5 (100%) 1 vote

Петър Стоянов може да се похвали с космическа пенсия

Бившият президент Петър Стоянов навърши 68 години на 25 май, научи Ретро.бг. Въпреки че изглежда младолик, той е сред пенсионерите в страната. Но за разлика от тях той може да се похвали с космическо обезщетение за пенсия.

Докато голяма част от пенсионерите у нас получават минимална пенсия, чийто размер е едва 219 лева, то пенсията на бившия президент надхвърля 4 000 лв.

Според действащия закон бившите държавни глави на страната ни получават пожизнени пенсии в размер на 60% от основното възнаграждение без добавките на действащия президент.

Румен Радев получава най-високата номинална заплата в страната. По данни на НСИ  неговото месечно възнаграждение без допълнителните проценти за прослужено време възлиза на 8456 лв.

Една втора от тази сума, но под формата на пенсия получава един от предшествениците на настоящия президент – Петър Стоянов.

Сумата е достатъчна за издръжката на семейство Стоянови. Но въпреки това неговата съпруга –  бившата първа дама Антонина Стоянова.

През февруари тя навърши 68 години, но все още се изявява като дипломат в Женева. Тя често се прибира в България. Стоянова е редовен клиент на класните заведения в столицата, където редовно може да бъде засечена със свои приятели от миналото, пише Ретро.бг.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар