Доналд Тръмп отправи страшна закана

Гласувайте за статията

Тези гангстери опозоряват паметта на Джордж Флойд, написа президентът

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отправи страшна закана.

В ранните сутрешни часове (американско време) в петък, президентът Доналд Тръмп писа в „Туитър“, за да обещае военни подкрепления на губернатора на щата Минесота. Това се случи след поредна нощ на безредици в град Минеаполис, включително опожаряване на полицейско управление от демонстрантите.

Доналд Тръмп

Тези гангстери опозоряват паметта на Джордж Флойд, написа президентът

Новината бе съобщена от телевизионния канал „Fox News“, цитирана от „Фокус“. „Не мога да седя настрана и да гледам как това се случва с великия американски град Минеаполис“, написа държавният глава.

„Тотална липса на лидерство. Или много слабият радикално ляв кмет Джейкъб Фрей ще започне да се справя и ще постави града под контрол, или ще изпратя националната гвардия и ще свърша работата, както трябва“.

Последва втори „туийт“: „Тези гангстери опозоряват паметта на Джордж Флойд, а аз няма да позволя това да се случи. Тъкмо говорих с губернатор Тим Уолц и му казах, че военните ще са с него до края. Ако има трудности, ние ще поемем контрола, но когато започнат грабежи и стрелба. Благодаря ви“.

Расте броят на участниците в уличните протести, възникнали поради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Все повече хора се събират в Минеаполис и Сейнт Пол в Минесота. Протестите по улиците на съседните градове, които продължават вече три дни, се увеличават.

Няколко сгради и коли горят в Минеаполис и Сейнт Пол, а няколко магазини са разграбени. Протестиращите обградиха полицейското управление, където бе задържан Флойд. Някои от демонстрантите успяха да влязат вътре в сградата и да я запалят.

Същевременно правоохранителните органи в американския град Минеаполис разпространиха стенограма от сигнали на гражданите по време на екшъна. В разговор служителите на реда били информирани, че един от купувачите на магазина, тъмнокож висок мъж, плащал за цигари с фалшиви банкноти. След това, въпреки молбите да върне пакета, отишъл до колата си.

Според подателя на сигнала, чернокожият мъж бил пиян и се държал неадекватно, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар