Гореща следа: Убиецът на Жоро Илиев лъсна в аферата за половин тон кокаин в столицата

Гласувайте за статията

Физическият килър на Жоро Илиев лъсна в кокаиновата афера в столицата

Килърът, който на 25 август 2005 година простреля смъртоносно в сърцето Жоро Илиев, стои зад аферата с 500-те килограма кокаин. Дрогата бе спипана в края на януари тази година в борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал „Слатина“, разкриха пред БЛИЦ запознати с разследването.

В последния ден на месец януари спецполицията откри половин тон висококачествена дрога, опакована кашони с цитрусови плодове.

Според изчисленията, пазарната цена на заловения кокаин възлиза на почти 22 милиона евро на едро. Продажбата на това количество в дилърската мрежа гарантира приход в размер на 100 милиона лева.

Една от версиите, по които разследващите работят, е че физическият килър на Жоро Илиев е контролирал доставката на бялата пратка.

Подозира се, че той е отговорен и за отвличането и убийството на друга знакова фигура от ВИС-2 Методи Методиев-Мето Илиенски. През 2003 година той изчезна от дома си в Бояна и след това никой не знае нищо за него.

Предположенията на криминалистите са, че убиецът на Жоро Илиев от години живее извън България и се прибира много рядко в родината.

Със сигурност залавянето на голямата пратка ще му донесе куп неприятности. Не само защото службите му дишат във врата, но и заради обясненията, които трябва да даде пред лидерите на световните наркокартели.

Заловеният кокаин е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. По всяка вероятност голямото количество дрога е била предназначено за българския пазар, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар