Синоптикът Симеон Матев алармира за предстоящи аномалии през лятото

Гласувайте за статията

В планините дори има снежна покривка

Синоптикът Симеон Матев алармира, че предстоящото лято ще ни донесе аномалии.

Той посочи, че към момента времето у нас е толкова студено, че докато в по-ниските части на страната вали дъжд, в планините вали сняг.

Симеон Матев

В планините дори има снежна покривка

Симеон Матев обаче посочи, че още в началото на юни се очаква времето да се стабилизира.
Валежите ще бъдат само около и над планините, а температурите ще се повишат до 25-30 градуса“. Това разкри синоптикът Симеон Матев в ефира на Нова телевизия.

„През юни ще можем да ходим на море. Температурата на водата постепенно ще започне да се повишава и след 15-и ще можем да ходим на море“, каза още той. По думите му предстоят доста горещи дни през лятото, а най-топлият месец ще бъде август.

„Няма нищо по-нормално от това през май, юни и юли да има градушки. Валежите у нас са само 50-60% от нормите, които би трябвало да паднат. Ще продължи да вали и през следващите дни“, посочи Матев.

„Не е чак такава рядкост да има сняг по това време от годината в планините, но все пак сме на прага на лятото и можем да го определим като някакъв вид екзотика“, коментира още той.

„В крайна сметка времето през месец май ще бъде записано в архивите с абсолютно нормално време без някакви отклонения от обичайното“, посочи още синоптикът, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар