Застрахователи с важно предупреждение за пандемията и пътуванията зад граница

Гласувайте за статията

Застрахователи отправиха важно предупреждение към гражданите, които планират пътуване в чужбина по време на пандемия

Застрахователите предупреждават, че по време на пътуване в чужбина, е необходимо внимателно да се избере застрахователна полица, гарантираща покриване на риска за заболяване по време на пандемия.

Председателят на Асоциацията на застрахователите Константин Велев препоръчва при предприемане на пътувания да се сключи т. нар. „туристическа застраховка“ или застраховка „помощ при пътуване“.

Експертът добави, че при всеки застраховател условията са различни. Той съветва гражданите предварително да се информират за тези условия.

Велев поясни, че има застраховка, която покрива лечението на ковид-19 зад граница и добави, че тази вирусна инфекция не е изключена от хипотезите за плащане на обезщетения от застрахователя.

Експертът поясни, че всичко е въпрос на индивидуалните условия на конкретната застрахователна компания, като специализирани COVID-застраховки все още не съществуват.

Велев допълни, че по стандартните условия застраховката „помощ при пътуване“ не покрива карантиниране в чужбина, но не изключва вероятността някои компании да променят условията си съгласно обстановката в момента.

Експертът съветва гражданите внимателно да проверяват покритието на рискове, включени в застраховката им. Цитиран от БНР той заяви, че туристическите пакети често включват и застраховка, но е добре да се запознаем с условията й, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар