Д-р Кунчев с лоши новини за мерките у нас! (още подробности)

Д-р Кунчев с лоши новини за мерките у нас! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Д-р Кунчев е категоричен в думите си!

Д-р Кунчев попари надеждите на българите по време на редовния брифинг днес. Той съобщи лоша новина за мерките у нас. А именно, че предпазните маски ще останат задължителни още много време. Неопределено време!

„Можем да освободим мерките бързо, до юни месец дори. Но тези за закритите помещения и основно носенето на маски и дезинфекцията ще останат категорично и за дълго“, заяви главният здравен инспектор, цитиран от БГНЕС.

След което допълни, че със Щаба обсъждат разрешаването на игри на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове. Много вероятно е това да стане до юни.

По отношение на 14-дневната карантина д-р Кунчев съобщи, че има вероятност тя да отпадне за влизащите и излизащите от държавата ни. Тогава на местно ниво РЗИ ще следят за всеки новозаразен с Ковид-19 гражданин.

Добрата новина днес е, че според експертът от морската вода не можем да хванем коронавирус, тъй като тя не е добра среда за развитието му. „Можем обаче да го пипнем лесно при контакт с други хора“, алармира той.

Източник: Vesti.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар