Замесиха „Български пощи“ в нагла измама

Гласувайте за статията

От „Български пощи“ предупреждават за нагла измаза, в която е замесено името на дружеството

От „Български пощи“ сигнализират за измама, в която е замесено името им. На случаен принцип се разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството. Писмата са под формата на анкети или игри и заявят теглене на личните данни на потребителя.

В мейла, изпратен от измамниците, е обявено, че получателят ще получи мобилен телефон като награда. Достатъчно е единствено да потвърди участието си, предоставяйки своите лични данни – електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти, както и да заплати съответната такса. От „Български пощи“ алармират, че това е измама, с която нямат нищо общо.

От дружеството споделят, че измамниците използват още един вариант. В изпратеното съобщение клиентът научава, че има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване. Изисква се единствено да предостави данни от банковата си карта.

„Български пощи“ припомнят, че не изпращат подобни съобщения и не участват в провеждане на анкети или игри, както и не раздават награди, изисквайки по имейл заплащане на такси за доставка.

От дружеството алармират, че имейли, които не произхождат от официалния домейна на „Български пощи“, не следва да бъдат приемани за достоверни, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар