Самоубийство, или…? От Пратюша Банерджи до Мерилин Монро – най-странните смъртни случаи в шоубизнеса

Самоубийство, или…? От Пратюша Банерджи до Мерилин Монро – най-странните смъртни случаи в шоубизнеса
5 (100%) 1 vote

От какво починаха Пратюша Банерджи, принцеса Даяна, Мерилин Монро… най-странните смъртни случаи в шоубизнеса

Красиви, известни, обичани от всички… и мъртви. Те бяха едни от най-известните личности в света, но си отидоха при много загадъчни обстоятелства. Кои са най-странните смъртни случаи в шоубизнеса и какво се случва със „студените досиета“ на звездите днес? Отговорите ще потърсим тук и сега:

Пратюша Банерджи — странната смърт на „Малката булка“

Когато през април 2016-та година светът загуби актрисата Пратюша Банерджи, фенове от цялата планета скърбяха. Отиде си незабравимата Ананди, едно от най-обичаните лица в тв ефира. Последната роля на Пратюша беше на Мохини — фаталната злодейка от „Ритъмът на мечтите“. Актрисата се самоуби в апартамента, в който живееше с годеника си Рахул Радж Сингх. Официалната версия за смъртта й беше, че е посегнала на живота си, като се е обесила. Но някои събития около смъртта й предизвикаха съмнения.

Най-напред годеникът й я откарал в болница, когато я намерил бездиханна, вместо да извика бърза помощ. А след това избяга от болницата и прекара дни наред в неизвестност, преди да бъде задържан от полицията.

Съседи твърдяха, че двамата често си устройвали кавги и скандали, а Пратюша многократно искала да го напусне. Дори имаше подозрения, че той й е посягал физически. Зад твърденията, че звездата е била подтикната да отнеме живота си се обединиха не само роднините й, но и приятелите й.  Колегата й Шашанк Ваяс и до днес твърди, че неговата приятелка не е била човек, който е склонен към самоубийство. И е убеден, че ако не е била убита от годеника си, то със сигурност той я е подтикнал да отнеме живота си, като непрекъснато я е измъчвал със скандали.

„Тя беше разорена, депресирана, никой не искаше да работи с нея. Постоянно плачеше, беше скарана със семейството си и се страхувах за живота й. Заплашваше да се самоубие, ако я изоставя“, заяви пред медиите годеникът й дни след смъртта й. Но семейството й разказва друга история.

Пратюша Банерджи сн. клюки.вс

Пратюша Банерджи сн. клюки.вс

„След като пристигна в Мумбай, дъщеря ни живееше с нас, а не с Рахул. Първоначално той се премести в нашия дом, уж заради нея. Малко по малко започна да й влияе и  я отдели от нас. Настрои я срещу семейството и приятелите й, започна да я притиска и да й внушава различни неща. Докато накрая не я уби“, категоричен е съкрушеният й баща.

Той продължава да води дело срещу бившия й годеник за смъртта на Пратюша. Сингх дори бе задържан от полицията след бягството си от болницата. По-късно той заяви пред пресата, че я е обичал и че двамата планирали да се оженят през декември, но актрисата била „дълбоко разстроена и депресирана“ от „постоянния“ натиск на семейството си. Три месеца след смъртта на звездата, Рахул беше пуснат под гаранция. Делото срещу него продължава, но междувременно той се ожени за модела и актриса Салони Шарма и продължава да живее в жилището, в което бившата му годеница се самоуби. А що се отнася до странната й смърт — упорито продължава да твърди, че тя се е самоубила. Истината обаче тепърва ще се разкрие.

Уитни Хюстън и Боби-Кристина Браун — мистериозната смърт във ваната

11 февруари 2012 година се превърна в най-черния ден за меломаните. Отиде си „Гласът на света“, както наричаха певицата Уитни Хюстън. Изпълнителката бе намерена мъртва във ваната на хотелската си стая, в хотел „Хилтън“, Бевърли Хилс. Първоначалната версия на полицията беше удавяне във ваната, но по-късно бе установено, че количеството вода в белите дробове е твърде малко, за да е причина за смъртта й.  В последствие властите заключиха, че Уитни се е самоубила след свръхдоза опиати. Токсикологичните анализи установиха наличие на ксанакс, дрога, антидепресанти и кокаин в кръвта й. Освен това изпълнителката е имала  и сърдечно заболяване.

По ирония на съдбата, Уитни идва в Лос Анджелис придружена от всичките си роднини и цял антураж асистенти. Целта им е да я подкрепят за участието в наградите „Грами“, а освен това и да я пазят,  тъй като дни по-рано е заснета видимо пияна  и дрогирана докато слиза от летището в Лос Анджелис. За кратко обаче  проявяват невнимание към нея и трагедията се случва. Уитни умира удавена във ваната, а страната й смърт води до друга една трагедия – кончината на дъщеря й Боби-Кристина Браун.

Уитни Хюстън и Боби Кристина сн. Туитър

Уитни Хюстън и Боби Кристина сн. Туитър

На 31 януари 2015 година Ник Гордън, осиновен брат на Боби-Кристина и неин годеник подава сигнал за спешна помощ. Пред пристигналите парамедици и полицаи той разказва ужасна история – че докато е разговарял с приятел в дома си,  годеницата му влязла в банята.  Когато отишъл до помещението я открил да плува във ваната с лице надолу.

Първоначално полицията заключава, че няма доказателства за дрога, но при оглед на жилището и внимателен обиск са открити наркотични вещества. Лекарите поставят Боби-Кристина в изкуствена кома и казват на семейството, че ще е чудо, ако се спаси. Баба й Сиси Хюстън и баща й Боби Браун  неколкократно я местят в различни болници, докато накрая баща и я настанява в частен хоспис в Джорджия, където тя умира на 26 юли същата година.

Спекулациите около смъртта на Боби-Кристина са много. Момичето е единствена наследница на Уитни Хюстън и получава цялото й богатство, на стойност 116 милиона долара. По време на разследването е установено, че дъщерята на Уитни е страдала от тежка депресия след смъртта на майка си и постепенно е започнала да се дрогира и да злоупотребява с алкохола и антидепресантите. Самият Ник Кенън твърди, че годеницата му е правила няколко опита за самоубийство още преди трагедията. Въпреки това семейството сочи него за подбудител и морален виновник за смъртта й.

Полицията действително открива доказателства за злоупотребата с опиати и канабис, а също така е установено, че Боби-Кристина е прекарала в безсъзнание близо 15 минути, преди Кенън и приятелят му да извикат медицински екип. Съседи на младата двойка пък споделят, че двамата често се карали и редовно си вдигали изключително шумни скандали. В официалния медицински доклад за смъртта на момичето се казва следното „Смъртта е причинена от потапяне, свързано с наркотично опиянение. Смъртта очевидно не се дължи на естествени причини, но медицинския специалист не успя да определи, дали е причинена от умишлени или случайни причини и следователно я класифицира като неопределена“.

След смъртта на Боби — Кристина, Ник Гордън избяга от Джорджия и месеци наред бе издирван. Накрая обаче се предаде на полицията и въпреки че не му бе повдигнато наказателно дело, семейството на момичето заведе граждански иск срещу него. И поиска обезщетение от 36 милиона долара, след като бе признат за юридически виновник за смъртта й.  В началото на тази година обаче Ник Гордън почина. Той бе открит мъртъв в дома си, на 1 януари, след свръхдоза хероин. Така въпросът със странната смърт на Боби Кристина остава неизяснен и до днес.

Мерилин Монро — от любимка на Америка до фаталната грешка на Кенеди

Денят е 5 август, а годината 1962. В луксозното имение на Мерилин Монро в Лос Анджелис обаче цари траурна атмосфера. Най-известната актриса на Холивуд е открита мъртва в собственото си легло. Открива я психиатър й д-р Ралф Грийсън, а според аутопсията, смъртта е причинена от свръхдоза барбитурати. Официалната версия е самоубийство.

Мерилин Монро сн. Уикипедия

Мерилин Монро сн. Уикипедия

Дали обаче не е убийство?

Този въпрос продължава да вълнува цял свят, почти 60 години след смъртта на актрисата. Разследването не установява тя да е имала суицидни наклонности или да е страдала от депресия. Нито има доказателства, че е злоупотребявала с наркотични вещества. От друга страна нейни приятели споделят, че тя е била изключително въодушевена заради връзката си с Джон Кенеди. И дори вярвала, че той ще се разведе със съпруга си Жаклин Бувие, за да се ожени за нея.

Все по-широко разпространяващата се теория, че Мерилин може би е убита, бива лансирана от разследващия прокурор Джон Мейнър. 86-годишния магистрат е категоричен, че внимателно е проучил всичко свързано със случая и особено бележките на психиатъра й. А те доказват, че актрисата не е планирала да посегне на живота си. Нещо повече  –  в последните си дни, Мерилин е щастлива, готова да се снима в нови филми, във възторг заради предстояща номинация за „Оскар“ и убедена, че само най-доброто й предстои.  Мейнър обаче е убеден, че Мерилин най-вероятно е починала в резултат на неправилна проведена медицинска процедура, извършена от икономката й. В един от последните разговори с психиатъра си д-р Грийсън, тя обсъжда благотворното влияние на клизмата. И колко добре се чувства след нея.

Въпреки това документите около смъртта й продължават да са засекретени. Заради връзката на Мерилин с президента на Америка Джон Кенеди, както и с брат му Робърт, голяма част от информацията за смъртта й е силно цензурирана. В тайна продължават да се пазят и много данни по случая й, дори след като той отново е отворен през 1982 година.

Това кара и биографът Матю Смит да разпространи друга теория през 2003 година в книгата си „Жертва: Тайните ленти на Мерилин Монро“. Той твърди, че звездата от „Някои го предпочитат горещо“ е убита от ЦРУ заради връзката си с Робърт Кенеди. Според друга версия на теоретиците на конспирацията, самият Робърт Кенеди е проникнал в дома й и е инжектирал Монро със свръхдозата лекарства. Така и  до днес смъртта й си остава загадка.

Принцеса Даяна сн. Уикипедия

Принцеса Даяна сн. Уикипедия

Принцеса Даяна — мистериозната смърт под моста Алма

На 31 август 1997 година жестока катастрофа в тунел отнема живота на една от най-големите икони на 20-ти век — британската принцеса Даяна. Съпругата на принца на Уелс умира в Париж, след няколко часа борба за живота й. По време на катастрофата  умира и спътникът й – милиардерът Доди ал Файед, както и шофьорът им Анри Пол. Единственият, който успява да оцелее, е Тревър Рийс-Джоунс — бодигардът на принцесата, който и до днес не може да забрави случилото се.

Има много теории за смъртта на Даяна. Според една от тях, тя е убита от британските тайни служби, тъй като е планирала да се омъжи за арабския милиардер — връзка, която била крайно нежелана от кралското семейство на Англия. Друга теория гласи, че колата на принцесата е ударена от кола на папарак, който я преследвал заедно с останалите фотографи, неволно я е ударил и е избягал. Според официалното становище, шофьорът Анри Пол е загубил управление над автомобила, вследствие на нетрезвото състояние, в което е бил. Освен това е карал с много над позволената скорост, за да избяга от папараците, което е довело и до фаталния сблъсък в колоната и катастрофата.

Официалната версия за смъртта на принцеса Даяна е, че трагична злополука. Няколко факта обаче предизвикват съмнения, че се касае просто за пътен инцидент. Например, защо Даяна и Доди не са останали в хотел „Риц“, където са вечеряли и то след като са уведомени, че фотографите са по петите им? Защо Даяна е била без колан, след като никога преди не е допускала подобен пропуск? И как личния й бодигард е позволил да се качи в кола с пиян шофьор, при положение, че нетрезвото състояние на Анри Пол е било ясно видимо за цялата група? Твърде много въпроси остават без отговор, въпреки че през последните години бяха разкрити нови подробности около трагедията.

Майкъл Джексън сн. Фейсбук

Майкъл Джексън сн. Фейсбук

Майкъл Джексън — самоубийство или убийство по непредпазливост?

Смъртта на Майкъл Джексън  вече 10 години е една голяма мистерия. Музикантът умира едва 50-годишен, в имението си в Лос Анджелис, докато се подготвя за голямото си завръщане на музикалната сцена. Кралят на попа подготвя световно турне, всички билети са разпродадени и го очаква само едно – световен успех. Какво би го накарало да си инжектира коктейл от опиати, който би могъл да го убие, когато е на върха на славата си? И наистина ли личният му лекар го е убил, или сам е посегнал на живота си?

Според свидетелските показания на д-р Конрад Мъри, Джако е открит в безсъзнание в спалнята си, сутринта на 25 юни, 2009 година. Личният му лекар безуспешно се опитва да го върне в съзнание, но не успява и вика спешна помощ. Медиците са готови да обявят смъртта му на място, но д-р Мъри настоява певецът да бъде отведен в болница и след повече от час битка да го спасят, той най-накрая е обявен за мъртъв. Първоначалните доклади на полицията са, че си е инжектирал демерол, към който е бил пристрастен от 20 години. Аутопсията обаче показва главозамайващ коктейл от лекарства — пропофол, лидокаин, ефедрин, диазепам, мидазолам… Съдебните медици обявяват като причина за смъртта му – непредумишлено убийство. А като виновник е посочен личният лекар на Джако — д-р Конрад Мъри. В последствие медикът излиза от затвора само след няколко месеца заради претоварване на съдебната система и препълнените затворнически общежития.

Мъри и до днес отрича да е инжектирал Майкъл Джексън със смъртоносния коктейл и твърди, че звездата вероятно сам е взел част от препарати от опасната комбинация. Странното е, че в деня на смъртта му, лекарите и полицията откриват спалнята на Джако в ужасно състояние – помещението било цялото разхвърляно, наоколо била пълна бъркотия и никой не можел да обясни какво се е случило там в нощта преди трагедията. В останалата част от къщата пък царял безупречен ред. И всички около музиканта свидетелстват, че той бил доста спокоен човек и подобна бъркотия не е характерна за него. Дали във фаталната нощ се е опитвал да скрие или да открие нещо, никой не знае. Последвалите доклади от аутопсията показват само, че Джако е бил в отлично здраве и е страдал единствено от артрит. Освен това в кръвта му не са открити никакви наркотични вещества, освен лекарствата, които лекарят му му предписва. Обстоятелствата около странната смърт на Джексън и до днес остават неясни.

Пол Уокър сн. You Tube

Пол Уокър сн. You Tube

Пол Уокър — трагичната катастрофа

Един от най-обичаните актьори на Холивуд — Пол Уокър, загуби живота си при много нелеп инцидент — катастрофира с порше по време на тест драйв с автомобила на 30 ноември, 2013-та година в Калифорния. По ирония на съдбата, зад волана седи не Уокър, а автомобилния състезател Роджър Родас. Бизнесменът е любител – пилот и голям фен на бързите коли. И когато му се отдава възможност да тества модел на Porsche Carrera GT, той веднага се възползва от тази възможност. По време на тестовото шофиране, Родас удря колата в бетонна лампа и две дървета до нея. Автомобилът избухва в пламъци и никой от двамата не успява да се спаси и умират на място. Разследването показва, че никой от двамата не е имал дрога или алкохол в кръвта, а като причина за смъртта се посочват неравности по терена, високата скорост и износените гуми.

Следствието така и не установява технически повреди в автомобила, които да са довели довела до смъртта на двамата, но семействата на Уокър и Родас не са съгласни с това. Дъщерята на Пол Уокър – Медоу, дори заведе дело срещу „Порше“ през септември 2015 година, твърдейки, че автомобилът е имал множество фабрични дефекти в дизайна, както и технически неизправности. А от компанията не са предупредили, че поставянето на предпазния колан може да причини вредно въздействие на водача или пътниците. От автомобилния концерн отрекоха обвиненията и заявиха, че „опасността и рискът от карането с висока скорост са очевидни и са били известни и на двамата. Те обаче сами са избрали да се държат по начин, който е опасен за живота им и следователно сами са поели всички рискове, свързани с използването на превозното средство по този начин“. В крайна сметка е постигнато извънсъдебно споразумение между Медоу и компанията, а делото е прекратено.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар