Нова секира за фитнес залите

Гласувайте за статията

Фитнес залите у нас вече работят

Седмица след отварянето си, фитнес залите у нас остават полупразни. Причината за отлива на посетители е страхът от коронавируса.

Въпреки, че ежедневието постепенно се завръща към нормалния си ритъм, залите са полупразни.

От Българска асоциация „Здраве и фитнес“ са убедени, че макар и бавно, посетителите ще се върнат. Те настояват правителството да окаже подкрепа върху бранша, намалявайки ДДС за сектора и чрез осигуряване на ваучери за спортуване на определени групи хора.

Радка Чернева от Българска асоциация „Здраве и фитнес“ заяви, че в момента в залите са само най-нетърпеливите да спортуват.

От бранша се надяват на разбиране от страна на правителството и допълват, че те са засегнати не по-малко от ресторантьорите.

Радка Чернева отправя апел за осигуряване на еднократна помощ за фитнес сектора, която е в размер на един средномесечен оборот на база 2019 г.

От Асоциацията споделят резултатите от изчисленията си, според които преустановяването на дейността на фитнес залите за два месеца и наложените противоепидемичните мерки, водят до сериозни загуби.

Експертът цитира и данни, според които в световен мащаб се очакват фалтите на между 20% и 50% от фитнесклубовете, пише БЛИЦ, позовавайки се на Флагман.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар