Факт! Налице е и първата страна в Европа, свободна от COVID-19

Гласувайте за статията

Страната отчете 20 дни без новозаразени

След паниката, която се създаде у обществото покрай пандемията от COVID-19, вече започнаха да валят и добри новини.

Налице е първата страна в Европа, свободна от COVID-19.

Премиерът на Черна гора – Душко Маркович обяви, че страната е свободна от COVID-19. Той подчерта, че това е жизненоважно за нейната туристическа индустрия, предаде агенция Ройтерс.

COVID-19

Страната отчете 20 дни без новозаразени

69 дни след като страната съобщи за първия заразен с новия коронавирус, тя отчете
20 дни без новозаразени.
В страната бяха регистрирани общо 324 случая, от които 9 с летален изход.
„Битката с вируса беше спечелена и Черна гора сега е първата свободна от коронавирус страна в Европа”. Това каза премиерът на пресконференция, която започна, като свали маската от лицето си.

В началото на март Черна гора с население 620 000 души, която е зависима от приходите си от туризъм по Адриатическото крайбрежие, затвори границите, летищата и пристанищата. Страната затвори училищата и забрани публичните събирания, за да спре разпространението на вируса. От 30 март започна постепенно разхлабване на ограничителните мерки.

Маркович каза, че Черна гора ще отвори отново границите си за граждани на страни, в които има по-малко от 25 заразени на 100 000 души от населението, включително Хърватия, Албания, Словения, Германия и Гърция.
За да спре разпространението на вируса, Черна гора публикува и списъци с имената на хората в самоизолация. Това предизвика критики от правозащитни организации. Освен това властите глобиха стотици хора за неспазване на ограничителните мерки, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар