Принц Хари и Меган Маркъл струват на Англия 44 милиона

Принц Хари и Меган Маркъл струват на хазната 44 милиона от деня на сватбата им през 2018-та до 31-ви март 2020-та. Тогава двамата се оттеглиха от задълженията си на старши членове на кралското семейство. Това е изчислили Норман Бейкър, цитиран от "Дейли Мейл". Уважаваният политик твърди, че ударът върху репутацията на династията е огромен. Но не по-малък е и шокът за обществото, което трябва да плаща капризите на принца и бившата актриса. Бейкър обаче уточнява, че реалната сума всъщност може да е много по-голяма, тъй като няма как да се направи ревизия на конкретните разходи. Особено смущаваща е разликата между разходите за сватбата на Уилям и Кейт и Хари и Меган. Първата с струвала 20 милиона, а втората - 32 милиона, като династията е платила само 2 милиона от тях. Във въпросната сметка е и роклята на Меган за 400 000 паунда.

Ремонти

2, 4 милиона паунда са потънали в ремонта на апартаментите за двамата Съсекс в Кенсингтън, въпреки че въобще не са били наложителни в нито едно от дванадесетте помещения. Преразходът е бил 1, 4 милиона за излишната подмяна на всички прозорци и покрива над тях. След финала на "освежаването" обаче Хари Меган са решили, че ще останат във Фрогмор Котидж. Там петте апартамента, които са били използвани преди това от персонала на Елизабет Втора, са превърнати в един. Хари и Меган живяха там само 6 месеца, припомнят хроникьорите. 600 000 паунда са били използвани за заплати на служителите, между които е личният им секретар с годишно трудово възнаграждение от 146 000 паунда, шефката на "връзки с обществеността" Сара Летъм, камериерки, иконом бавачка... 7 милиона са отишли за охранители, като сериозен процент от тях е бил похарчен за допълнителни бодигардове по време на международните пътешествия на Меган и Хари - до езерото Комо при Джордж и Амал Клуни и за ваканцията във вилата на Елтън Джон на френската Ривиера. Офицерите са били с пълни командировъчни, допълнителни хонорари за извънреден труд, плюс бонуси за съпругите им. Хари получава от баща си Чарлз по 2, 3 милиона паунда всяка година, но останалото е от хазната. Както стана ясно, една от "бомбите", заложени в книгата "В търсене на свободата: Хари и Меган", която ще се появи през август първо в онлайн пространството, а след това и на хартия, е свързана с подмяната на фактите в Мегзит.

За Мегзит

Всъщност принцът е пожелал да напусне Англия с Меган Маркъл и сина им Арчи. Бившата актриса само е подкрепила съпруга си, твърдят авторите на бъдещето скандално четиво Керълайн Дюран и Омид Скоби. Тъкмо заради това синът на Даяна побеснял от словосъчетанието "Мегзит". "Той е взел кардиналното решение напълно самостоятелно. От книгата ще се разбере защо е предприел тази отчаяна крачка", цитира "The Sun" един от анонимните си източници. Пак според информаторите, височайшето семейство очаквали с насмешка премиерата на томчето, наричайки го "следващата част от сапунената опера". [caption id="attachment_629336" align="aligncenter" width="300"]Принц Хари и Меган Маркъл струват на Англия 44 милиона сн. Инстаграм/ sussexroyal Принц Хари и Меган Маркъл струват на Англия 44 милиона сн. Инстаграм/ sussexroyal[/caption] Нито Елизабет Втора, нито някой друг се страхува от "тайните" в така наречения строго секретен дневник на Маркъл, който тя уж е водила в Бъкингам и който щял да предизвика грандиозни разкрития, допълват анализаторите на протокола. Представители на Нейно Величество пък са заявили в неформален разговор, че тя е чела несравнимо по-интересни и по-провокативни неща за себе си и за фамилията, така че коментари от нейна страна за предстоящото издание няма да има, предават от standartnews.com.