Много хора се притесняват как ще си покрият разходите, когато са в отпуска, заради пандемията и в същото време нямат достатъчно спестявания. Безспорно, пандемията Ковид-19 донесе финансова нестабилност на редица сектори и хората се изправиха пред проблеми, за които не бяха подготвени. На база на това, много кредитори започнаха да предлагат облекчения при плащания, но не всеки може да се възползва от тях. Освен това, намалените разходи не означават нови приходи, тоест ако на човек са му нужни средства за храна, транспорт, лекарства или други спешни разходи, много вероятно е да се наложи да кандидатства за кредит. Бързите кредити са изгодна опция, когато сумата е малка, а Minizaem.bg е една от компаниите, която предлага бързи кредити до 3000 лв. и срок на връщане до 2 години. Очакванията на специалистите са до няколко месеца животът да се върне към нормалния си ритъм и тогава ясно да се открои ползата от краткосрочното финансиране. Бързите кредити са това, което е необходимо на много домакинства да си набавят финанси през месеците, когато не са имали никакви приходи, а разходите им са оставали постоянни.

Какво е необезпечен бърз кредит?

Необезпечен бърз кредит са пари, взети назаем от финансова институция или фирма за бързи кредити,  които могат да се използват за всичко, за сметки, разходи, ремонт, лекарства и др. Парите се изплащат обратно на вноски, обикновено с фиксирана лихва. Въпреки че много експерти биха ви посъветвали да внимавате с тегленето на този тип кредити, защото имат по-високи лихви и такси, в извънредна ситуация като днешната, не са лоша опция за набавяне на средства. Много хора нямат никакви спестявания и за тях, единственият начин да покрият разходите си е да кандидатстват за кредит. Терминът „необезпечен“, означава, че лицето няма нужда да залага обезпечение. Това дава на хората по-голяма сигурност и те не се чувстват застрашени, че сметките им ще бъдат запорирани или ще им бъде отнет имот. Друга характеристика на бързите кредити, която вдъхва увереност е фиксираният лихвен процент. Той дава възможността да може да се изчисли точно колко ще плаща длъжникът всеки месец и кога ще е последната вноска. За сравнение, кредитните карти често имат променливи проценти. Много противници на бързите кредити ще допълнят, че най-важното са размера на лихвите, а те са доста високи при този вид кредитиране. Това не е точно вярно. Лихвите при бързите кредити са ограничени до разумни размери и заедно с останалите такси се вписват в ГПР. Всеки клиент знае предварително, преди да подпише документите за кредита, колко ще е годишният процент разходи по дадения кредит.

Какво е необходимо за получаването на бърз заем?

Различните кредитори предлагат заеми на хора с добри и лоши кредитни оценки, в зависимост от кредитната фирма. Лошата кредитна оценка не означава, че даденият клиент няма да може да изплаща вноските по кредита, а че в миналото е имал финансови затруднения. Не съществува кредитна институция, която да отпуска кредити на лица, за които е 100% сигурно, че няма да успеят да върнат сумите и финансовата им ситуация ще се утежни. Повече информация как се взима лесен кредит на: https://www.minizaem.bg/page/how-we-work Кредиторите винаги отпускат средства адекватно и обмислено. Това е и причината, много от тях да искат да проверят източника на доходи, които имате. Това може да бъде доход от работодател или военни доходи, пенсионни доходи, доходи от обезщетения или др. Бърз кредит онлайн при финансови затруднения заради Covid 19

Кандидатстването ви за кредити и предишната ви история на плащания също ще се отразят във вашият кредитен рейтинг

Всички кандидатствания, които сте подавали за кредити се отразяват в кредитната ви история. Във време на пандемия нашият съвет е да не кандидатствате за повече средства, отколкото наистина са Ви нужни, а да се придържате стриктно към размера на спешният разход, който имате. Не забравяйте да сметнете и размера на вноските каква част от бъдещите Ви месечни разходи ще са. Включете и лихвата към кредитната вноска. Лихвеният процент обикновено е по-висок за дългосрочните заеми и по-нисък за краткосрочните.

Разгледайте няколко възможности и изберете тази, която най-много Ви устройва

Мислете за разходите по един кредит общо. Ако имате такса, но пък лихвата е по-ниска, тогава офертата не е лоша. Обратното също е валидно. Важно е каква ще е вноската като сума, а не коя част от нея е най-ниска. Добре е да получите оферти от поне няколко различни кредитора. Разнообразната извадка ще Ви даде ясна представа коя кредитна фирма има условия, които Ви устройват най-много. Ако имате лошо ЦКР може да ви предложат различни лихви, така че проучването на различните варианти е задължително условие за да направите най-добрия възможен избор. Изобщо кандидатстването за бърз кредит не е сложна задача. Добре е обаче да знаете, как ще върнете средствата, за да не се затрудните финансово следващите месеци. Бързите кредити са добра алтернатива за тегленето на малки суми, които да помогнат при покриването на спешни разходи от най-разнообразно естество, но все пак са кредити и са допълнителна финансова отговорност, на която не трябва да гледате лекомислено.