Учени разкриха можем ли да се заразим с коронавирус в басейна

Учени разкриха можем ли да се заразим с коронавирус в басейна
5 (100%) 1 vote

Учени разкриха дали може да се заразим с коронавирус в басейна

С настъпването на лятото въпросът за коронавируса и басейните става все по-актуален. Много хора си задават въпроса дали посещението на обществен басейн е безопасно по време на пандемия.

Учени отговориха на този важен въпрос.

Проф. д-р Робърт Нортън заяви пред списание „Пийпъл“, че хлорирането на водата води до унищожаване на коронавируса. Той подчерта, че самото плуване в басейн е напълно безопасно.

Специалистът поясни, че проблемът е колко хора има около басейна и до каква степен повърхностите край него са добре почистени.

Професорът е на мнение, че колкото по-малко хора има около басейна, толкова по-добре.

„Всичко зависи от готовността на собствениците на плувни комплекси да похарчат повече пари за по-често дезинфекциране на масите, шезлонгите, баровете и всичко останало“, категоричен е д-р Нортън.

Той съветва в случай, че решим да посетим басейна, да спазваме дистанция от поне 2 метра от останалите посетители, както и да мием ръцете си по-често, пише БЛИЦ.

Д-р Робърт Нортън очаква цените за ползване на плувните басейни да се повишат заради изискванията за повишена хигиена.

Заради препоръките да не се посещават басейни, първоначално бе обявено, че тази година туристите няма да имат възможността да ползват съоръженията за плуване.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар