Италиански лекари предупредиха за още едно страшно поражение на коронавируса

Италиански лекари предупредиха за още едно страшно поражение на коронавируса
5 (100%) 1 vote

Италиански лекари с откритие за още едно страшно поражение на коронавируса

Италиански лекари направиха важно разкритие за коронавируса. Те споделят за първия случай в света, в който опасната инфекция провокира тиреоидит – възпаление на щитовидната жлеза.

С това заболяване е било диагностицирано 18-годишно момиче с коронавирус. В „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism“ е публикувано описание на случая, пише БЛИЦ, позовавайки се на БГНЕС.

Франческо Ланофа, който е един от авторите на изследването, заяви, че с това разкритие може да се обясни загубата на обоняние при пациентите с коронавирус.

Той добави, че при някои от пациентите се наблюдават проблеми и с храносмилането или неправилно функциониране на кръвоносната система.

Ученият допълва, че 18-годишното момиче се е заразило с COVID-19 от баща си и успешно преодоляло инфекцията.

Но при изследване било установено, че страда от обострен тиреоидит с умерена тежест.

Специалистите припомнят, че по правило такива нарушения в щитовидната жлеза се наблюдават при пациенти с прекарани остри вирусни респираторни инфекции.

Месец преди появата на заболяването, момичето е било подложено на преглед на щитовидната жлеза, който не е установил аномалии. В миналото пациентката не е имала оплаквания, свързани с щитовидната жлеза.

Учените алармират, че коронавируса може да доведе до проблеми с въпросната жлеза и това факт не трябва да се пренебрегва при лечение то на ковид-19.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар