Глобяват „Като две капки вода“ и зрители за неспазена дистанция (Още разкрития)

Гласувайте за статията

„Като две капки вода“ и зрители отнасят глоба за липса на маски и дистанция

Глобяват „Като две капки вода“ и отделни физически лица, които са нарушили приетите противоепидемични мерки. Въпреки че продуцентът на шоуто за имитации Маги Халваджиян заяви категорично, че всички мерки са били спазени, според властите не е така.

Столичната регионална здравна инспекция ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването „Като две капки вода“ и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта за противоепидемичните мерки. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от БСП Нона Йотова.

Физическа дистанция

Въпреки създадената организация, се видя, че не може да се разчита на указани мерки и лична отговорност на зрителите, особено в едно емоционално изживяване, допълни Ананиев. Той посочи също, че при внимателно проследяване на записите на предаването се е видяло, че на места е имало нарушаване на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се е констатирало, че е имало единични случаи на посетители без поставени маски.

Столичната РЗИ е информирала на 11-ти май управителите на „Нова Броудкастинг груп“, че не възразява допускане на публика в залата по време на живото излъчване на телевизионното предаване. Но само при стриктно спазване на изискването за физическа дистанция, всички противоепидемични мерки и допустима заетост от 30 на сто от максималния капацитет на залата.

Глобяват "Като две капки вода" за неспазване на противоепидемичните мерки сн. Фейсбук

Глобяват „Като две капки вода“ за неспазване на противоепидемичните мерки сн. Фейсбук

Министърът на здравеопазването изрази увереност, че този казус ще спомогне органите на държавния здравен контрол да дадат ясни препоръки за създаване на по-добра организация при провеждане на мероприятия от този вид, с оглед стриктното спазване на противоепидемичните мерки, предават от life.dir.bg. Само преди седмица Маги Халваджиян бе категоричен в профила си в социалната мрежа Фейсбук, че всички мерки са спазени и не е имало нарушения на правилата за дистанция между феновете в залата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар