Европа минава на зелено! ЕС инвестира 100 милиарда в електрически коли, Китай – аут от бизнеса

ЕС влага 100 милиарда за зелена енергия сн. pixabay
0

Европа минава на зелено, предвижда 100 милиарда евро за еко коли

Европа минава на зелено по отношение на енергетиката. По време на предстоящите промени в икономиката и заради пандемията, властите в много държави отчитат намалена покупка и потребление на коли. Затова и от ЕС планират изключително сериозна инвестиция, която да стимулира търговията на еко коли. И използването на възобновяеми енергийни източници в автомобилната индустрия.

Съвсем логично е да се предположи, че по-голяма част от този бюджет, ще бъде за производство и продажба именно на електрически коли.

Близо 20 милиарда са използвани за закупуване на електрически машини, а останалите от 40 до 60 милиарда са предвидени за различни изследвания, за разширяване на мрежата от станции за зареждане на батерии и други подобни, пише slobodenpecat.mk.
Европейската комисия за развитие на зелените технологии и Европейския съвет обаче ще имат най-важната задача. Те ще трябва да развият секторите за производство на акумулатори на електрически превозни средства.

Освен, че идеята е на континента да се използват по-малко горива, които замърсяват природата и влияят на околната среда и водите, властите се стремят да намалят и влиянието на Китай в региона. Страната е един от най-големите производители на коли в света, а Европа е един от най-желаните пазари за нея.

След пандемията и влошените международни отношения, повечето европейски правителства биха предпочели да изнесат производствата си от азиатската държава. Освен това Европа неволно се превърна в заложник на Китай по време на кризата, тъй като години наред предпочиташе да си осигурява стоките и продуктите от там, заради ниските производствени разходи.

ЕС влага 100 милиарда за зелена енергия сн. pixabay
ЕС влага 100 милиарда за зелена енергия сн. pixabay

Сега обаче в ЕС искат да развият собствената си индустрия. Но без това да влияе на качеството на живот или на околната среда. Затова и се ориентират към зелена енергия. „Зелени“ превозни средства ще има не само за масовите потребители, но и в обществения транспорт. И то в най-скоро време.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.